Poludnevni boravak u Drnišu radi svaki dan, četvrtkom volontira dr. Mikulandra

- 19. svibnja 2016.

Iz Udruge ‘ZvoniMir’ građane obavještavaju kako je Poludnevni boravak za starije osobe u Drnišu od 01. svibnja otvoren svaki radni dan i to u jutarnjem terminu od 8.00 do 12.00 sati te popodne od 17.00 do 20.00 sati.
Svakog četvrtka, dakle i danas, u popodnevnom terminu u boravku volontira dr. Omerka Mikulandra koja je korisnicima na raspolaganju za savjete o zdravoj prehrani, prevenciji dijabetesa, povišenog šećera u krvi i ostale savjete o zdravlju.

Poludnevni boravak za starije osobe u centru Drniša, na adresi Fra Andrije Kačića Miošića u zgradi bivšeg đačkog doma otvoren je 2014. godine kroz projekt „Solidarnost i zapošljavanje – ruka u ruci” koji je financiran iz EU fondova, a preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Prostor je Udruzi ZvoniMir na korištenje po povlaštenoj cijeni dodijelio Grad Drniš, a obnovljen je sredstvima iz projekta.
Rad Poludnevnog boravka ovisi o raspoloživim sredstvima koja osigurava Udruga ZvoniMir, Grad Drniš te Ministarstvo socijalne politike kroz svoje programe brige o starijim osobama.

– ‘Model Poludnevnog boravka idealno je rješenje za prevenciju socijalne otuđenosti, gdje se kroz dnevne aktivnosti mogu zadovoljiti socijalne, psihološke, zdravstvene i fizičke dimenzije njihovog života.
Usluge Poludnevnog boravka prilagođene su potrebama starijih, a kreću se od dnevnog druženja uz kavu i čaj, razgovor i čitanje dnevnih novina, zajedničko praćenje tv emisija, razgovor sa zaposlenicima u Boravku. Korisnicima je na raspolaganju psihološka i podrška socijalnog radnika te periodično mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi’, priopćili su iz Udruge ‘ZvoniMir’ i naglasili kako su dobrodošli svi građani zainteresirani za lijepo i ugodno druženje, a posebno stariji sugrađani.

Dnevni boravak - ARHIVA Radio Drniša

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian