Policijska postaja Drniš – više neće raditi popodne?!

- 21. siječnja 2014.

Policijske postaje Vodice, Drniš i Ispostava Primošten kao i policijska postaja Prometne policije Šibenik od 1. veljače bit će obuhvaćene Pilot projektom novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama treće kategorije.

Riječ je o postajama i ispostavi na području Policijske uprave Šibensko kninske koje je MUP odredio trećom kategorijom kojih je čak 107 od ukupno 185, koliko ih je u Hrvatskoj.

To znači da će, od 1. veljače njihovo uredovno radno vrijeme biti od 07.00 do 15.00 sati nakon čega će građani moći pozvati 112 ili 192 odnosno broj Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave, odakle će operater uspostaviti kontakt s prvom policijskom patrolom.

– “Riječ je o pilot projektu tako da će se do 1. srpnja, do kad je predviđeno trajanje probnog rada, praksa pokazati hoće li tako u konačnici i ostati. Kad govorimo o PU Šibensko kninskoj, za Drniš i Primošten neće biti problema.

Primjerice, u Drnišu se bilježi između 100 i 150 kaznenih djela godišnje, odnosno 12 mjesečno i to nam pokazuje da je Drniš ‘zreo’ za ovakav način rada. Kod Vodica, na primjer, imamo godišnje 500-injak kaznenih djela, od kojih se više od pola događa, oko 300, u tri ljetna mjeseca čime one u sezoni postaju rang prve kategorije kao što su primjerice i Omiš ili Trogir tako da je za očekivati da će se to posebno razmatrati”, kaže načelnik PU Šibensko kninske Ivica Kostanić ističući da projekt ipak predviđa ono što je građanima najvažnije, a to je da će više policajaca biti na ulici, umjesto u uredima što je pozitivno.

– “To je u cijelosti projekt Ravnateljstva policije koji će, kad zaživi, s jedne strane značiti bolju uslugu građanima, a s druge strane rad policajaca automatski učiniti efikasnijim, isplativijim i jeftinijim”, dodaje Kostanić.

Upravni poslovi s građanima kao što su izdavanje dokumenata, nisu obuhvaćeni projektom, to ostaje isto a u MUP-u su pojasnili da bi ovaj model trebao donijeti veći broj radnika u odnosu na šefove, veću učinkovitost u području suzbijanja kriminal i veću prisutnost policije na terenu.

Iako se o tome već naveliko govori, još nema potvrde o najavljenom preustroju odnosno ukidanju policijskih uprava na svega pet njih, u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Osijeku i Splitu. No, može se zaključiti da je Pilot projekt podloga da se u konačnici to ubrzo i dogodi jer kako ističu u MUP-u ‘ustrojstvo i organizacija rada u policijskim postajama nisu se mijenjali zadnjih 20 godina’, javlja portal sibenik.in.

Policijska postaja Drniš


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background