Policija spriječila dva slučaja krijumčarenja ljudi u Kninu i u Drnišu

- 26. listopada 2023.

Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad tri državljana BiH i jednim srpskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko kninske.

– U srijedu 18. listopada, u jutarnjim satima, nedaleko Knina zaustavljen je osobni automobil BiH nacionalnih oznaka u kojem se, osim osumnjičenog 27-godišnjaka, nalazilo troje stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske – navodi se u priopćenju.

Zatim je ovaj utorak 24. listopada, u podnevnim satima, nedaleko Drniša, točnije na predjelu Jabuka u Siveriću, zaustavljen mini-bus BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni 32-godišnjak, dok je u mini-busu zatečeno više stranih državljana, a koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske. Naknadno je pronađen i 42-godišnji srpski državljanin koji je također osumnjičen za  ovo kazneno djelo kao i 27-godišnjak koji se sumnjiči za pomaganje navedenom dvojcu.

– Svi strani državljani su tijekom postupanja policije izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku – stoji u policijskom priopćenju.

Photo: ustupio slušatelj


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background