Neuspio postupak mirenja između Grada Drniša i Sindikata u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske

- 27. listopada 2023.

Sindikat radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske koji zastupa Dječji vrtić Drniš radi ostvarivanja prava radnika u tom gradskom kolektivu izdao je priopćenje u kojemu navode kako je u ponedjeljak  23. listopada održan tzv. postupak Mirenja između Grada Drniša zastupanog po gradonačelniku Josipu Begonji i Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske zastupanog po predsjednici Iskri Vostrel Prpić.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– ‘Dana 23. listopada 2023. godine održano je mirenje između Grada Drniša zastupanog po gradonačelniku Josipu Begonji i Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske zastupanog po predsjednici Iskri Vostrel Prpić.

 Mirenje je okončano kao neuspješno.

Sindikat je pokrenuo postupak mirenja radi ostvarivanja prava radnika na visinu plaće propisane člankom 51. stavkom 1. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju i radi ostvarivanja prava na Kolektivni ugovor za djelatnost ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja temeljem članka 51. stavka 2. istog Zakona.

Gradonačelnik Drniša kategorički je odbacio zahtjeve Sindikata, unatoč činjenici da će Grad Drniš iz državnog proračuna za ovu pedagošku godinu dobiti namjenska sredstva za vrtić u ukupnom iznosu od 303.439,00 eura prema Odluci Vlade RH o dodjeli sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića za pedagošku godinu 2023./2024.

S obzirom da mirenje nije uspjelo stvorili su se svi zakonski uvjeti za pokretanje industrijskih akcija od kojih je krajnja štrajk djelatnika o čemu ćemo javnost pravovremeno obavijestiti‘, navodi se u priopćenju.

Djelatnici Dječjeg vrtića Drniš priključili su se Sindikatu radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske još 2018. godine. Četrnaest  puta upućena je, tvrde, Sindikalna inicijativa Gradu Drnišu, kao osnivaču Dječjeg vrtića, od čega su realizirana četiri sastanka u posljednje dvije godine.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian