Pokrovnik, Pakovo Selo i Sedramić uskoro će imati vodu iz slavina

- 22. rujna 2011.

U kućanstvima Pokrovnika, Pakovog Sela i Sedramića uskoro bi u slavinama trebala poteći voda.

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Karlo Gjurašić i gradonačelnik Grada Drniša Ante Dželalija potpisali su Ugovor o sufinanciranju komunalnih vodnih građevina za javnu vodoopskrbu na području Grada Drniša u tim drniškim naseljima.  Vrijednost investicije je oko 2 milijuna kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja sudjeluje sa milijun kuna, Vodovod i odvodnja Šibenik koje gospodari tim područjem sa 500 tisuća kuna, te Grad Drniš sa 500 tisuća kuna koje će izdvojiti kroz dvije proračunske godine.

Riječ je o završetku vodoopskrbe ostatka Sedramića i Pakova Sela te početku rekonstrukcije vodoopskrbne mreže u Pokrovniku, nakon čega bi svi žitelji ovih naselja trebali imati vodu.

Gradonačelnik Dželalija kazao je kako će uskoro biti raspisan javni natječaj za radove.

Potpisivanju su nazočili zamjenik župana Šibensko kninskog Zoran Smolić i predsjednik drniškog gradskoj vijeća Josip Begonja.

Bilo je riječi i o ostalim drniškim naseljima koja imaju problema u opskrbi vodom posebno o onima koja su bez pitke vode, poput Miočića i Biočića, za što je potrebno osigurati oko 4 milijuna kuna.

– Nedopustivo je da u 21. stoljeću uz sve resurse koje Hrvatska ima, postoje naselja koja su bez pitke vode. Ministarstvo regionalnog razvoja je ministarstvo terena, naša je zadaća poboljšati uvjete života, kako se stanovništvo dalje ne bi iseljavalo. Zadaća nam je da se ljudi vraćaju u ruralne dijelove zemlje. Jer raspolažemo podacima da od npr. stotinu studenata koji iz Šibenika studiraju u Zagrebu tek ih se 11 vrati u Šibenik, u Dubrovniku čak i gore preko 92 posto studenata se ne vrati u Dubrovnik, to je nedopustivo. Ulaskom u Europsku uniju područja u zaleđu obale postat će jako atraktivna. Život na tim područjima bit će ugodniji uz adekvatnu infrastrukturu i tome težimo, kazao je Gjurašić.

Na potpisivanju ugovora gradonačelnik Dželalija ujedno je od državnog tajnika Gjurašića zatražio da se ubrza postupak prenamjene sredstava koje je Grad Drniš prvotno dobio za uređenje Poljane. U ovo dobra krize naime gradska vlast odlučila je novac pametnije utrošiti, kazao je gradonačelnik i to na daljnje komunalno opremanje drniške poslovne zone čime bi se otvorila nova radna mjesta. Riječ je o dva milijuna kuna za Poljanu koja je Grad dobio još prije tri godine.

Gradonačelnik Dželalija kazao je da postoji nekoliko zahtjeva tvrtki za otvaranje pogona u drniškoj zoni, te da je nužno dalje razvijanje infrastrukture.

Dožupan Zoran Smolić dodao je kako riječ o namjenskim sredstvima koja se ne mogu koristiti za neke druge svrhe bez nužnih suglasnosti i procedura. Smolić je naglasio kako je Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo zahtjev Grada Drniša o prenamjeni novca ali se još uvijek čeka zeleno svjetlo DORH-a kako bi Ministarstvo financija izvršilo prenamjenu.

Prije posjete Drnišu u Koprnu, državni tajnik Gjurašić  i župnik Unešićke župe sv. Jure, fra Luka Delić potpisali su Ugovor o sufinanciranju projekta obnove crkve sv. Lovre u Koprnu, u iznosu od 75 tisuća kuna.

 

ugovor_voda_pokrovnik_


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian