Podijeljeni paketi higijenskih i kućanskih potrepština u sklopu projekta “Ponovno zajedno – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu”

- 15. veljače 2023.

Grad Drniš nastavlja sa aktivnostima na provedbi projekta “Ponovno zajedno – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu” iz programa ‘Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III’.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Partneri na projektu su HZZ – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb u Drnišu.

Ukupna vrijednost Projekta “Ponovno zajedno – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu” iznosi 988.800,00 kuna, te je u 100 %-om iznosu sufinanciran iz EU fondova. Provedba projekta traje 8 mjeseci – od 14. rujna 2022. godine do 14. svibnja 2023. godine.

Jedna od aktivnosti koje se provode u sklopu projekta ZAŽELI – Program zapošljavanja žena na području Grada Drniša je nabava i podjela paketa potrepština krajnjim korisnicima, odnosno osobama starije životne dobi, osobama u nepovoljnom položaju i osobama s invaliditetom.

Paket se sastoji od osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština, koje će korisnici primati za vrijeme trajanja projekta.

Gerentodomaćice zaposlene na projektu su nam kazale kako korisnicima najviše znači znak pažnje, bitno im je osjetiti da se netko o njima brine, a s druge strane domaćice su vrlo zadovoljne svojim poslom, te poručuju već imamo ustaljeni ritam, naši ljudi su skromni i zabavni:

 

Marija Vukušić voditeljica projekta :

 

 Kroz projekt je do sada zaposleno 20 žena starijih od 50 godina, koje svakodnevno skrbe o 120 starih i nemoćnih korisnika na području Grada Drniša.

Svrha ovog projekta je zapošljavanje teže zapošljivih skupina žena kroz izvaninstitucionalni sustav pružanja pomoći podrške starijim i nemoćnim osobama s područja Grada Drniša, a sve u cilju ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te poticanja socijalne uključenosti i povećanja kvalitete života krajnjih korisnika.

Ciljna skupina su nezaposlene žene s najviše završenom srednjom školom, s naglaskom na žene starije od 50 godina. Krajnji korisnici su osobe starije od 65 godina i nemoćne osobe s područja Grada Drniša.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian