Počinju radovi na uređenju Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu

- 23. siječnja 2019.

Sa tvrtkom KOD GRAĐENJE d.o.o. iz Zagreba Grad Drniš potpisao je Ugovor za uređenje i opremanje Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu.
Vrijednost radova je 273.628,13 kuna sa PDV-om, dok posao stručnog nadzora vršit će tvrtka Dizain-ing d.o.o. iz Drniša.

Radovi na uređenju i opremanju Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu se provode u okviru provedbe projekta Adriatic Canyoning – ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS, kojeg Grad Drniš provodi zajedno sa svojim partnerima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Projekt je financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., a njegova ukupna vrijednost je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%. Projekt traje do kraja 2019. godine.

Centar u Pakovu Selu će biti centralno mjesto na kojem će svi sadašnji, ali i oni potencijalni turistički djelatnici sa drniškog područja moći dobiti pomoć i savjete u svom poslovanju. U Centru će se organizirati radionice i edukacije na temu ruralnog turizma, te sastanci na kojima će se povezivati poljoprivrednici i turistički djelatnici. U Centru će se razvijati novi turistički projekti, koji se trebaju temeljiti na ključnim prednostima drniškog područja – kulturna baština, gastronomija, tradicija, kvaliteta smještaja i prirodna baština.

Završetak radova je planiran do polovice ožujka 2019. godine.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian