Petropoljska općina i ove godine financijski pomaže svoje đake i studente

- 29. kolovoza 2011.

index-novciOpćina Ružić i ove će godine svojim školarcima i studentima financijski olakšati početak školske godine. Općinsko vijeće donijelo je na svojoj zadnjoj sjednici Odluku o raspodjeli sredstava s pozicije Naknade školskoj djeci i studentima iz Proračuna Općine Ružić. Prema toj Odluci svim učenicima Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog – područnim odjeljenjima u Gradcu i Čavoglavama – isplatit će se po 700,00 kuna u gotovini, dok će se redovnim učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište na području općine isplatiti po tisuću kuna, također u gotovini. Studentima koji imaju prebivalište na području općine bit će isplaćeno po 1.500,00 kuna na žiro račun.
Sredstva će se isplatiti kad se steknu uvjeti, odnosno upisi u škole i fakultete za školsku godinu 2011./2012.

Vijeće je na istoj sjednici donijelo i Odluku o odabiru najpovoljnije ponude za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza pokojnika na području općine. Koncesiju su temeljem pristiglih ponuda dobili Pogrebna služba Parać i Obrt za pogrebne djelatnosti Gloria iz Drniša.

Vijećnici su također jednoglasno donijeli Odluku o učlanjenju u Lokalnu akcijsku grupu KRKA, čija će se osnivačka skupština održati u rujnu.

Usvojeno je i Polugodišnje izvješće i Zaključak o izvršenju proračuna kao i Zaključak o korištenju sredstava tekuće pričuve za razdoblje siječanj – lipanj tekuće godine.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background