Pada snijeg! Jedni rade punom parom, drugi skraćeno.

- 26. veljače 2018.

Na drniškom području i na području Šibensko kninske županije od jutros pada snijeg.
Za sada ne stvara veće probleme u prometu i sve su prometnice prohodne. Ceste su pravovremeno tretirane solju i pijeskom. Na terenu neprestano radi šest ekipa – doznajemo od Željka Bilaća voditelja Nadcestarije Drniš:
– ‘Sve su ceste prohodne, sve je pod kontrolom, nije ovo još velika količina snijega. Neprestano solimo jer su jako niske temperature zraka. Vozačima savjetujem oprezno i polako i neće biti većih problema.

Osnovcima iz Osnovne škole Antuna Mihanovića Poetropoljskog uključujući područna odjeljenja skraćena je nastava – doznajemo od ravnatelja Saše Kolomba, svi su završili do podne, a za sutra još nije ništa sigurno.

U srednjoj školi nastava se jutros odvijala regularno, a o eventualnim sutrašnjim odgodama učenici i roditelji bit će na vrijeme obaviješteni – doznajemo iz Uprave Srednje škole Ivana Meštrovića.

Za danas poslijepodne otkazana je nastava i u Glazbenoj školi Krsto Odak, kazala je za naš program ravnateljica Ines Topić, dok od Davora Čupića ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta doznajemo kako su otkazane popodnevne probe Dječjeg zbora Grdelini, te nastava stranih jezika.

Skraćeno su radili i djelatnici Gradske uprave Grada Drniša, mahom putnici, te pojedine gradske ustanove. 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke o zaštiti od hladnoće. Treba izbjegavati izlazak u ranim jutarnjim satima, ne zadržavati se dugo vani, obavezni su kapa, šal i rukavice, a preporučuje se konzumacija toplih napitaka. Upozorenja se posebno odnose na djecu, starije i kronične bolesnike.

Jure Ivić, tajnik Udruge Šibenik meteo za Radio Drniš kazao je kako su pred nama do srijede jako niske temperature zraka, a osjet hladnoće dodatno će pojačavati bura.
Smirivanje vremena od četvrtka. 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian