Drniški Stožer civilne zaštite podignuo stupanj pripravnosti

- 24. veljače 2018.

 

U povodu meteoroloških najava o izvanrednim vremenskim uvjetima, Grad Drniš i Stožer civilne zaštite Grada Drniša podignuli su stupanj pripravnosti javne službe  i ustanove ( Gradska čistoća, , Rad, Dom zdravlja, i JVP Drniš), kako bi na vrijeme osigurali građanima dostupnost hitnih službi, odnosno pristup javnim ustanovama.

U slučaju snježnih padalina ili poledice mole se vlasnici, odnosno korisnici stambenih, poslovnih i javnih prostora, da sukladno Odluci o komunalnom redu Grada Drniša  pravovremeno pristupe čišćenju prilaznih putova od svojih objekata do javnih površina, a sve sudionike u prometu da se prilagode uvjetima na cestama.

Posebno se mole vozači da u slučaju snježnih padalina prije uključivanja u promet  očiste svoja vozila od snijega. Također, iz Grada napominju da su građani obvezni ukloniti snijeg i led s pločnika uz zgrade, tj. vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostorija u zgradi.

Preporuka Stožera civilne zaštite je da se zaštite vodovodne instalacije od smrzavanja, za čije su održavanje zaduženi građani, odnosni korisnici vodovodne usluge.

Preporuke se odnose na zaštitu vodomjernog okna, ispuštanje vode iz slavine u dvorištu i na ostalim objektima koji se ne koriste, te na zaštitu vodomjera u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji nemaju zaštićene otvore.

U slučaju potrebe, Stožer civilne zaštite pravovremeno će koordinirati aktivnosti između subjekata i građana, te osigurati međusobnu razmjenu informacija. Predsjednici gradskih četvrti i mjesnih odbora, s obzirom da najbolje poznaju lokalnu situaciju, trebaju djelovati sinkronizirano sa Stožerom civilne zaštite, te biti dostupni u nedjelju i tijekom najavljene nepogode.

Preporuča se građanima da po potrebi ili po nalogu Stožera, pomognu u brizi o starim i nemoćnim osobama.

Građanima se skreće pozornost da upute Stožera prate putem sredstava javnog priopćavanja, stoji u priopćenju Grada Drniša.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian