OVE SUBOTE NA DRNIŠKOJ TRŽNICI 4. “RADIO PIJACA”

- 9. kolovoza 2012.

Gotovo 40 izlagača sa drniškog i šireg prostora Šibensko-kninske županije predstavlja se na “Radio pijaci” – noćnom sajmu običaja u organizaciji Radio Drniša, koja se održava četvrtu godinu zaredom.

Narodno ruho, običaji, tradicionalne pjesme i plesovi samo su dio bogatog programa.

I ove godine sajamskom ugođaju na Gradskoj tržnici, pridonijet će kulturno-umjetničke udruge. U svojim živopisnim narednim nošnjama prošetat će tržnicom, zapjevati ojkalicu , zasvirati na diplama,te demonstrirati stare zanate i običaje.

Posjetitelji će moći degustirati ali i kupiti brojne autohtone i eko proizvode, jer sajam je prodajnog karaktera. Radio Drniš za posjetitelje priprema i dodatna iznenađenja sa nagradnim igrama.

– U cilju očuvanja autohtonih obrta i proizvoda, naša je namjera kroz ovu manifestaciju upoznati širu javnost s trudom brojnih proizvođača koji čuvaju našu tradiciju i kulturnu baštinu od zaborava. Naš projekt prepoznat je, plijeni sve veću pozornost posjetitelj , uvršten je u turističke prospekte, nekoliko puta nagrađen, a ono što nas osobito raduje -potaknuo je brojne samozatajne ljude i udruge, da predstave svoje proizvode u koje s velikom ljubavlju ulažu svoje znanje, iskustva i vještine. Zadovoljstvo pričinja i to što na “Radio pijaci” unatoč recesiji raste broj izlagača, a ne bi je bilo da nije naših sponzora.

Svima zahvaljujemo na podršci i realizaciji 4. “Radio pijace”, a svima koji sudjeluju želimo puno poslovnog uspjeha, kazala je Anita Vukušić direktorica Radio postaje Drniš, uz poziv svima koji su željni druženja, folklora i narodnih običaja, specijaliteta ruralnih područja, degustacije zdrave hrane da se dođu na manifestaciju u subotu 11. kolovoza na Gradskoj tržnici od 21 sat.

“Radio pijacu” u cijelosti s gradske tržnice od 21 do 24 sata izravno možete slušati na 89 MHz i pratiti preko našeg live streaminga.

radio-pijaca-2011---1

radio-pijaca-2011---2

Radio-pijaca-2011-4

radio-pijaca-2011---3

Radio-pijaca-2011-5

radio_pijaca_radio


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian