Otvoreno tenisko igralište na Podvornici, uskoro započinje škola tenisa!

- 24. kolovoza 2015.

Foto: Nino Matić

Drniš je u subotu dobio novi sportski sadržaj u gradu. Iz drugog pokušaja, nakon što se otvorenje koje je bilo planirano za Dan grada 16. kolovoza zbog kiše moralo prolongirati, u sportskom parku Podvornica otvoreno je novo tenisko igralište. Svečano su ga rezanjem vrpce otvorili gradonačelnik Josip Begonja i predsjednik gradskog vijeća Ante Galić. Potom su teren predali na korištenje Zajednici sportova grada Drniša, tajnici Ivi Jelčić i svim rekreativcima koji će svoje slobodno vrijeme koristiti na ovom novoizgrađenom teniskom igralištu u našem gradu. Sve zajedno, igralište i one koje će na njemu boraviti blagoslovio je drniški župnik fra Petar Klarić. Potom je uslijedilo i zajedničko fotografiranje na terenu.

Uskoro će u organizaciji Zajednice sportova grada Drniša krenuti škola tenisa za djecu koju će voditi Nikola Perlić. Dosada se upisalo 10 djece ali se kako nam je rekao Perlić u razgovoru za Radio Drniš početkom školske godine očekuje još veći interes, a to je i glavni cilj. Da se djecu nauči i zainteresira za ovaj lijepi sport i sve njegove čari. Perlić je istaknuo veliko zadovoljstvo što se jedan ovakav teren otvorio u našem gradu te sad uz dva zemljana terena imamo još jedan s brzom podlogom koji će zasigurno još više potaknuti zanimanje za ovaj sport, a i svi rekreativci i ljubitelji tenisa u našem gradu doći će na svoje. O školi tenisa i terminima korištenja tajnica Zajednice sportova grada Drniša Iva Jelčić je kazala:

– Škola tenisa održavat će se u vremenu od 17 – 18.30h sedam dana u tjednu te subotom od 9 – 10.15h. Svi ostali termini slobodni su za naše rekreativce i sve one koji žele naučiti igrati tenis. Za sve rekreativce teren je besplatan do kraja godine, a od iduće godine plaćat će se simboličan iznos.

I gradonačelnik Josip Begonja ističe svoje zadovoljstvo što se ovaj projekt dovršenja i otvaranja teniskog igrališta na Podvornici priveo kraju. Podvornica tako postaja prava sportska zona i prostor za sport i rekreaciju djece, mladih, a i onih starijih. – Naši sugrađani više ne moraju ići u druga mjesta i gradove kako bi uživali u tenisu, ako žele mogu ga od sada igrati i na Podvornici- istaknuo je gradonačelnik Begonja.

 

Foto: Nino Matić

Foto: Nino Matić

Foto: Nino Matić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background