Otvorena izložba Silvije Sunare u Stuttgartu

- 28. studenoga 2018.

U prostorijama Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu sinoć je otvorena izložba poznate drniške umjetnice, akademske slikarice Silvije Sunare.
Prva je to njezina samostalna izložba izvan Hrvatske.

U veljači ove godine već je izlagala u Njemačkoj u okviru grupne izložbe u Ulmu, zajedno s hrvatskim umjetnicima koji stanuju u pokrajini Baden W., a okupljenima u grupi CRO-ART. Zahvaljujući suradnji s njima, osobito predsjednikom udruge pokojnim Mirkom Bokšićem, Silvija je dogovorila samostalnu izložbu.

Otvorili su je generalni konzul RH u Stuttgartu Ivan Sablić te akademska slikarica i predsjednica udruge CRO-ART Alojzija Stupar.

Među posjetiteljima bilo je puno Drnišana što je Silviju posebno oduševilo. Također, ostvarila je, kako nam je kazala, nove kontakte u cilju daljnjeg predstavljanja njemačkoj publici.
Slike se u Konzulatu mogu pogledati do 11. prosinca.

Silvija Sunara je završila srednju Umjetničku školu u Splitu i diplomirala na splitskoj Umjetničkoj akademiji u klasi profesora Gorkog Žuvele. Svoje radove izlagala je na devet samostalnih, te više grupnih izložbi. Radi kao profesorica, a posebno je poznata po svom radu u mozaik tehnici.

 


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background