Otvorena audicija za GPZ “Neuma”

- 13. rujna 2018.

Jučer 12. rujna 2018. je u Gospiću održan posljednji ovosezonski koncert Gradskog pjevačkog zbora “Neuma”. Radi se o koncertu koji je organiziralo Pučko otvoreno učilište “Dr.Ante Starčević” iz Gospića, a održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Drniša. Na koncertu su uz Neumu nastupili i domaćini, Gradski zbor “Vila Velebita” iz Gospića.

Na jučerašnjem koncertu Neuma je izvela raznolik repertoar, preko crnačkih duhovnih do ostvarenja suvremenih skladatelja 21. stoljeća. Najviše pažnje, ali i ovacija publike, dobili su kao i uvijek za izvedbu obrade popularnog hita iz 2003. godine “You raise me up“. Nakon što je Neuma završila s prvim dijelom koncerta, na red su došli domaćini iz Gradskog zbora “Vila Velebita”. U njihovom raznolikom repertoaru publika je među ostalim skladbama mogla uživati i u tradicionalnoj pjesmi Moja Diridika za čiju izvedbu ih je publika počastila velikim pljeskom.

Ovim nastupom čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture RH, Gradski pjevački zbor “Neuma” završava uspješnu sezonu koju su okrunili Nagradom Grada Drniša za veliki doprinos u kulturnom životu Grada Drniša. Zbor započinje novu sezonu organiziranjem audicije za sve zainteresirane pjevače amatere koji žele biti članovi Neume. Zboru se možete priključiti već večeras u 19 sati, a sljedećeg i svakog idućeg tjedna redovite probe zbora održavat će se ponedjeljkom i četvrtkom u 19 sati.

Zboraši pozivaju sve koji vole pjevati da im se pridruže na probama koje se održavaju u Srednjoj školi Ivana Meštrovića Drniš. Za sve dodatne informacije možete im se obratiti putem njihove facebook stranice ili na e-mail adresu neuma.drnis@gmail.com. Također novosti o zboru možete pratiti i na njihovoj internetskoj stranici Gradski pjevački zbor Neuma.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background