Otpravnik poslova u veleposlanstvu Australije u Hrvatskoj Bob Nash u Drnišu

- 25. listopada 2012.

Otpravnik poslova u veleposlanstvu Australije u Hrvatskoj Bob Nash posjetio je danas drniški Dječji vrtić zajedno sa dogradonačelnicom Grada Drniša Vlatkom Duilo.

Predstavnik australskog veleposlanstva i dogradonačelnica Duilo
Zahvaljujući projektu pod nazivom “Sretna djeca” udruge Zvonimir, veleposlanstvo Australije je prije dvije godine u ime australske vlade Dječjem vrtiću Drniš darovalo donaciju od 65 tisuća kuna. Bob Nash je u razgovoru s NiveskomVlajić ravnateljicom Dječjeg vrtića upoznat s funkcioniranjem dječjeg vrtića kojeg polazi 250 djece.
Vlaić je kazala da su s tim sredstvima opremili prostor jedne odgojne skupine sa svom potrebnom didaktičkom opremom koju nalaže pedagoški standardi, a koji par sati dnevno posjećuju i djeca s poteškoćama u razvoju.

Dogradonačelnica Drniša Vlatka Duilo, ocijenila je ovaj projekt dragocjenim za Grad Drniš jer se radi o pomoći ciljanoj skupini najosjetljivije djece, s poteškoćama u razvoju, kojima se pomaže u socijalizaciji i uključenju u normalni život. 
– “Ovo je treći posjet predstavnika Australskog veleposlanstva Drnišu”, kazala je Duilo i dodala da očekuje kako će dobra suradnja s australskim veleposlanstvom nastavit se i dalje ne samo kroz financijsku potporu već očekuje da će im dati podršku i preporuku u uspostavljanju sličnih odnosa s drugima veleposlanstvima u Hrvatskoj.

Veleposlanstvo Australije inače ima jedan mali proračun za posebne direktne pomoći putem kojega pomaže ranjivim skupinama žena i djeca na područjima od posebne državne skrbi. 
– “Ovo je drugi projekt kojeg je Udruga Zvonimir realizirala uz pomoć australske vlade s ciljem integracije djece s teškoćama u razvoju u redovni sustav odgoja i obrazovanja, kao preduvjet njihovog uključenja u društvo i normalan život,a istodobno važno je i da se djeca od malih nogu uče na različitost, kazala je predsjednica udruge Zvijezda Bajić.

Australci su 2007. godine pomogli i realizaciju projekta savjetovališta za pomoć djece sa defektološkim i logopedskim problemima koje je u Drnišu također pokrenula udruga Zvonimir. Zahvaljujući ovoj pomoći u Drnišu u Društvenom domu jadan logoped, koji dolazi iz Knina, trenutačno radi sa 22 djece koja dolaze na korekciju govora.

Otpravniku poslova u Veleposlanstvu Australije u RH drniški mališani izveli su prigodan program, a ravnateljica Vlaić darovala mu je Monografiju “Drniš na starim grafikama,razglednicama i fotografijama” i Grb Grada Drniša.

Otpravnik poslova u veleposlanstvu Australije u Hrvatskoj u dječjem vrtiću

25. listopada 2012.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background