Osnovana udruga 142. brigade HV-a, predsjednik Joško Ćevid

- 28. rujna 2011.

142Tridesetak branitelja s cijelog drniškog područja te Kaštela, pripadnici  postrojbi  drniške  142. brigade sinoć je u Društvenom domu u Drnišu održalo osnivačku skupštinu Udruge branitelja 142. brigade Hrvatske vojske.

Među njima su bila i tri od pet nekadašnjih zapovjednika brigade, te većina zapovjednog kadra, danas umirovljenih i djelatnih časnika Hrvatske vojske.

Skup je započeo odavanjem počasti minutom šutnje poginulim braniteljima a potom je  uslijedilo Donošenje odluke o osnivanju, te usvajanje statuta i poslovnika o radu Udruge. Donesena je i Odluka o pokretanju postupka registracije kod nadležnih državnih tijela.

Izabrano je i deveteročlano Predsjedništvo Udruge u sastavu: Frane Rašetina, Robert Mihaljević, Joško Čevid, Ivica  Reljanović, Željko Batina, Frane Jakelić, Dragan Radeljak, Roko Mijić i Ivan Bronić.

Za tročlani Nadzorni odbor izbrani su Tihomir Budanko, Željko Stojanović i Veljko Buzov. Dok Sud časti čine Željko Nakić, Vinko Šupe i Miro Kokić.

Nakon utemeljenja Udruge 142. brigade Hrvatske vojske, novoizabrano Predsjedništvo za predsjednika Udruge izabralo je Joška Ćevida, dva dopredsjednika su Dragan Radeljak i Ivan Bronić, dok dužnost tajnika povjerena je Robertu Mihaljeviću.

Prva zadaća novoutemeljene Udruge je priprema programa obilježavanja 20- obljetnice 142. brigade. Brigada je utemeljena 1. prosinca 1991. godine, a dogovoreno je da središnja proslava obilježavanja održi se 26. studenog.

Ujedno se radi i na zatvaranju financijske konstrukcije za uređenje spomen sobe o drniškoj brigadi koja bi bila u sklopu stalnog postava Gradskog muzeja Drniš.

Istodobno obavljat će se i upis članova Udruge, no prije toga očekuje se da će Grad Drniš  za Udrugu iznaći prostor kako bi ona mogla normalno funkcionirati, raditi na pripremi proslave brigade ali i prikupljanju članstva.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background