Općina Ružić kreće sa izgradnjom dječjeg vrtića

- 21. studenoga 2018.

U Elektronskom oglasniku javne nabave objavljena je Obavijest o nadmetanju za projekt: Građenje i opremanje Dječjeg vrtića ‘Ježići’ u Gradcu.
Nositelj projekta je Općina Ružić a procijenjena vrijednost nabave: 4 milijuna i 633 tisuće kuna.
Krajnji rok za dostavu ponuda je 07. prosinca 2018. godine do 14:30 sati.

Općina Ružić dobila je, naime, gotovo 6 milijuna kuna za projekt izgradnje dječjeg vrtića zahvaljujući natječaju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pod nazivom ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu’.
Arhitektonski studio “25,4 mm d.o.o.” po narudžbi Općine Ružić izradio je idejni projekt. Zgrada ukupne površine nešto manje od 400 metara četvornih, slijedeći stroge pedagoške standarde predškolskog odgoja, u potpunosti će zadovoljiti potrebe 9 općinskih naselja za predškolskim odgojem, čak i uz projekciju rasta broja djece od 50% u budućnosti.

Dječji vrtić u Gradcu trenutno djeluje kao područno odjeljenje Dječjeg vrtića Drniš i smješten je u 30-tak metara četvornih velikoj prostoriji osnovne škole. Vrtić pohađa dvadesetak djece različitih uzrasta, od 4-godišnjaka do predškolske generacije. Djeluje u krajnje neadekvatnim uvjetima, daleko od minimuma pedagoških standarda za predškolski odgoj, ali uz veliko zalaganje, profesionalnost i predanosti odgojiteljica i ostalog osoblja, djeca ipak u prvi razred osnovne škole polaze oboružana svim potrebnim znanjem i vještinama.

Novi dječji vrtić jedan je od glavnih ciljeva koji je općina Ružića zacrtala kako bi petropoljska djeca pohađala vrtić primjeren 21. stoljeću, uz osnivanje vlastite ustanove.

Detalje pronađite na linku:  http://www.opcina-ruzic.hr/novosti/obavijest-o-nadmetanju-za-postupak-gradenje-i


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian