Općina Promina slavi 135. obljetnicu osnutka

- 20. srpnja 2018.

Sutra započinje obilježavanje 135 obljetnice osnutka općine Promina. Bogat trodnevni program započinje sutra u 20 sati kada će se u općinskoj vijećnici održati predstavljanje knjige “Promina, kulturno-povijesna baština”. Za nastanak Općine Promina zaslužan je car Franjo Josip koji je 1882. godine donio odluku o osnivanju općine, koja je s radom započela godinu kasnije 1883. godine.

Punih 80 godina općina je djelovala samostalno, a tada je te 1963. godine pripojena Općini Drniš. Osamostaljenje je dočekala 30 godina kasnije, ali ovog puta pod drugim imenom, Općina Oklaj. Nedugo nakon osnutka Općina Oklaj mijenja ime u ono tradicionalno pod kojim je osnovana ova općina, koja se danas prostire na 140 kilometara kvadratnih, Općina Promina.

Program se nastavlja u nedjelju kada je predviđeno finale malonogometnog turnira branitelja. Turnir će se održati na Športskom centru Žagra s početkom u 20 sati i 30 minuta. Svečano obilježavanje dana općine kao i spomendan na sve pale branitelje i civile prominskog kraja koji su stradali u Domovinskom ratu održat će se u ponedjeljak s početkom u 8 sati i 30 minuta. Program će započeti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja “Golubica” u Mratovu i Oklaju.

Ante Čupić najavio nam je koje teme možemo očekivati na svečanoj sjednici općinskog vijeća koja će se održati u ponedjeljak s početkom u 11 sati i 15.

-Svečana sjednica imat će tematiku do sad ostvarenih projekata Općine Promina u proteklih nekoliko godina s naglaskom na gospodarstvo, gospodarsku infrastrukturu i poduzetničku infrastrukturu, kao i turističku. Zatim svu društvenu infrastrukturu koja je izgrađena odnosno ostvarena u prethodnim godinama, kao i plan razvoja Općine Promina do 2021. godine.

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background