Općina Promina priredila izložbu “Slomljena zvona”

- 15. rujna 2020.

Povodom 29. obljetnice pada Promine Općina Promina priredila je izložbu fotografija pod nazivom „Slomljena zvona – prominska stradanja u Domovinskom ratu“ posvećenu poginulim hrvatskim braniteljima i civilima s područja Općine Promina. Koncept izložbe stavlja naglasak na vremensko razdoblje od 1991. do 1995. godine koje je predočeno fotografijama oštećenih sakralnih, privatnih, javnih i gospodarskih objekata te ulomcima iz filma „Istina će vas osloboditi“ Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, kao i video zapisima nastalim neposredno nakon oslobođenja Promine.
Istovremeno, kroz edukativne plakate, posjetitelji će se moći upoznati i s prirodnim, geografskim, kulturno-povijesnim, gospodarskim i inim osobitostima prominskog kraja.

Izložbene fotografije mahom su djela amatera fotografije, međutim njihova je vrijednost prije svega u dokumentiranju jednog od ključnih razdoblja, kako hrvatske, tako i prominske povijesti.

Slijedeći preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenom broju sudionika na okupljanjima, izložba će biti otvorena virtualno promotivnim filmom koji će biti prikazan 16. rujna u 10:00 sati, a nakon toga posjetitlji će moći svakim radnim danom od 9:00 do 12:00 sati pogledati izložbeni postav.

Posjet izložbi moguće je dogovoriti i u drugom terminu.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian