Općina Promina i ove godine sudjeluje u akciji ‘Zelena čistka’

- 10. travnja 2019.

Općina Promina i ove godine pridružiti će se akciji čišćenja okoliša „Zelena čistka“.

Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada u sklopu globalnog pokreta Let’s do it!.

Prošlogodišnja akcija okupila je preko 50.000 volontera, postavši time najveća ekološka akcija u Hrvatskoj.
– ‘Postani i ti dio veće priče, jer ćemo 13. travnja pridružiti akciji Lets Clean Up Europe!, dok ćemo se 21. rujna pridužiti volonterima iz preko 100 zemalja svijeta i time proslaviti World Cleanup Day (Svjetski dan čišćenja)’, poručili su iz općinske uprave i dodaju:
– ‘Cilj je nedvosmislen i jednostavan: da kroz druženje i entuzijazam očistimo Lijepu našu te da promijenimo odnos pojedinaca i organizacija prema otpadu, okolišu i prirodi. Svi imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti najambicioznijoj akciji čišćenja u Hrvatskoj, kao i u svijetu!’

Prominjani pozivaju sve zaljubljenike u prirodu, sve građane dobre volje koji su svjesni važnosti očuvanja okoliša da se i ove godine pridruže ovoj akciji u sklopu globalnog pokreta „World CleanUpDay“.

Ovogodišnju Zelenu čistku u Promini, organizira Općina Promina u suradnji s Ekološkom udrugom „Krka“ Knin, novoosnovanom udrugom Balkan Imperium iz Knina i DVD-om Promina.

Akcija će se održati u subotu 13. 04. 2019. godine s početkom u 10 h u Čitluku, Kneževići-Čolaci.

Svim sudionicima akcije Općina Promina će osigurati rukavice i vreće za akciju te osvježenja i sendviče.

U suradnji s lokalnom tvrtkom Eko Promina d.o.o sav prikupljeni otpad će biti propisno, sukladno Zakonu odvojen i zbrinut.

Za sve dodatne informacije kontakt je gosp. Ante Čupić dostupan na mobitel: 099/887-4822.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian