OKLAJ: U Općini Promina ponovno osnovana podružnica HNS-a

- 3. ožujka 2014.

 
Nakon poduže stanke u Općini Promina ponovo je utemeljena podružnica Hrvatske narodne stranke.
Na osnivačkom skupu za predsjednika izabran je Toni Cota, dok su potpredsjednici Emilija Dizdar i Mladen Marić.
 
Osnivačkoj skupštini nazočio je i predsjednik ŽO HNS-a Šibensko-kninske županije, saborski zastupnik, Petar Baranović koji je izražavajući zadovoljstvo zbog ponovnog okupljanja ‘narodnjaka’ u Općini Promina kazao:
 
– “Radostan sam, jer danas ovdje vidim ljude u najboljim godinama, ‘narodnjake’ željne ostanka u svom kraju, vas koji se svakodnevno suočavate s velikim životnim problemima ali ne želite odustati i preseliti se negdje drugdje. Depopulacija koja već desetljećima sustavno uništava prominsko područje je strašna, broj školaraca sveo se na 60-tak umjesto 1000 koliko ih je bilo  80-tih godina”, kazao je Baranović i poručio Prominjcima da zato ne vjeruju nikome tko im dođe s pričom kako će ovdje sagraditi velike pogone, zaposliti ih i tako promijeniti život na bolje. 
 
– “To su laži, obmane. Samo osuvremenjivanje tradicijskih djelatnosti vaših djedova vaša su istinska šansa za opstanak. Nastavite vrijedno raditi na svojoj zemlji, bavite se poljoprivredom, stočarstvom, oslonite se na blizinu Nacionalnog parka Krka i preko obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ponudite tržištu i turistima svoje proizvode”, zaključio je saborski zastupnik HNS-a Baranović, koji je Prominjanima svoju pomoć ponudio i kao član saborskog odbora za poljoprivredu, te odbora za regionalni razvoj i fondove EU.
 
Izbornoj skupštini u Promini uz ostale nazočili su: potpredsjednica ŽO HNS-a i predsjednica GO HNS-a Grada Drniša Vlatka Duilo te potpredsjednici drniškog HNS-a D Marin Malenica i Ante Gverić
 FOTO: HNS Općina Promina

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background