Održano 3. kolo Dalmatinske trail lige – 6. Promina Trail 2020. (foto&audio)

- 29. lipnja 2020.

Nakon gotovo pet mjeseci pauze, uslijed epidemije bolesti Covid 19, konačno je završeno jedno kolo Dalmatinske Trail Lige.  Utrka Promina Trail – održana je u subotu u Drnišu i na Promini.

Dino Belakušić trkač koji već godinama sudjeluje u ovoj utrci i čije tenisice stoje obješene od klin u našem domu u čast tome što je svojevremeno u sve tri kategorije osvajao prva mjesta novi je stari pobjednik Promina Traila.

Sudjelovati će svake godine, kazao nam je Dino, Promina je njegova planina:

 

U ženskoj konkureniciji na stazi Veliki točak pobijedila je Lana Ostojić. Na stazi Mali točak dugoj na 22 km pobjednici su Roko Pribičević (2:43:05) i Andrea Rubin (3:37:20). Dok Marko Pehar i Anemarija Rajčić bili su najbolji na stazi Špilja Liluša od 11 km.

Marko je za Radio Drniš na pitanje kako je bilo je odgovorio:

 

Anemarija Rajčić na utrkama sudjeluje posljednjih godinu i pol dana a na Promini je bila prvi put:

 

Stanka zbog koronavirusa, pomicanje termina održavanja i velike vrućine imali su utjecaja i na odaziv natjecatelja pa je nastupilo ukupno 112 trkača a lani njih gotovo 500.

U dječjoj konkurenciji pobijedila je Maša Klarić, druga je bila Diana Jones kod djevojčica te prvi dječak Emil Jones. Diana (9) i Emil (7) su također bili najmlađi sudionici.

Najstariji trkač je bio Mile Kević iz Drniša s svojih 87 godina (1933. g) koji je stazu od 11 km prešao za 2:33:05.

 

Utrku je organiziralo Planinarsko društvo Promina uz pomoć svojih članova, brojnih volontera te uz poštivanje i provođenje mjera suzbijanja širenja epidemije koronavirusa.

U ime organizatora Božo Strunje nam je kazao:


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background