Održane 62. Prominske igre

- 2. svibnja 2016.

Promjenjivo vrijeme i kiša nisu omele Prominjce, ni natjecatelje ni gledatelje, na tradicionalnim Prominskim igrama koje su se jučer održale po 62. put, kao ni zabavu navečer u središtu Oklaja uz bogat kulturno zabavni program i nastup Jasmina Stavrosa.
Na oklajskom hipodromu prvi su startali biciklisti na 800 metara gdje je pobjedu odnio Ivan Juric. Najbrži junior u krosu je Ante Teskara,senior Šimun Petar Zelić, a veteran Miroslav Barišić.

Posebnu pozornost gledatelja kao u uvijek privukla je utrka magaraca u kojoj je, trčeći dva kruga oko hipodroma, još jednom slavio Paško Perić Pajica na magarici Rajki. Drugi je bio Luka Bradarić na magarcu Raulu, a treći Sandi Selimović na magarici Mili.

I ove godine u najatraktivnijoj utrci, utrci konja pobjedu je odnio mladi jahač Berto Pletikosić, ovoga puta na konju Junona. Drugo mjesto pripalo je preponskoj jahačici Luciji Petrinović na konju Avangarda, a treće Ivanu Rajić na konju Arabela.

Kamena s ramena najdalje je bacio Dalibor Džaja, u šijanju pak najbolji su bili Dragan Čulina i Milan Džapo, a u malom nogometu ekipa Sintala pobijedila je ekipu Torcide Promina.

Finale turnira u balotama za muškarce i žene zbog raskvašenog terena je odgođeno i igrat će se tijekom ovog tjedna.
Organizator Općina Promina pobjednicima uz diplome udijelila je i novčane nagrade čiji ukupni fond iznosi više od 16.000 kuna.

Večernji kulturno-zabavni program započeo je nastupima folklorista iz Kijeva, Lišana, Knina i Miljevaca.
Prominski gosti, koji njeguju i promiču tradicijsku baštinu pokazali su jučer u Oklaju bogatstvo narodnih nošnji, običaja, plesa i pjesme. Nastupili su HKD „Napredak” iz Knina, KUD „Sveti Nikola Tavelić” iz Lišana, KUU „Miljevci” iz Miljevaca i KUD „Dinara” iz Kijeva. Dobro raspoloženje i atmosfera nastavljena je koncertom Jasmina Stavrosa.

Galerija fotografija : 62. Prominske igre


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian