IN MEMORIAM Rajko Jerković Radža

- 2. svibnja 2016.

Šta ti je život !? Malo vremena prođe i najednom, desi se smrt. Nestane netko tko ti je bio drag, koga si znao čitav život, s kim si dijelio mrvice sa životne trpeze. Jednostavno, nestane Čovjek, a s njim nepovratno, dio života na koji si i na kakav si navikao.

U četvrtak, 27. travnja, Drniš je na vječni počinak ispratio Rajka Jerkovića Radžu.

Ja ga znam čitav život jer smo bili susjedi, jer smo skupa i odrastali. Usprkos nekih svojih životnih hendikepa, Rajko je uvijek bio dio nas, našeg društva, naših šala i zafrkancija. Ono što je posebno dojmljivo, obožavao je sve kulturne događaje u Gradu. Nije bilo niti jedne priredbe, a da na njoj nije bio i Rajko. Upoznali su ga i svi izvođači. Poslije bismo i komentirali predstave i bili zadovoljni što se uopće odigravaju u Drnišu.

Dobro se sjećam i njegove zaljubljenosti u košarku. Često je znao na igralištu igrati slobodna bacanja. I kad bi se aktivni košarkaši usudili s njim ući u dvoboj, uglavnom je Rajko bio pobjednik.

Tako mjesec po mjesec, godinu po godinu, dođe i doba kad bolest učini svoje. Već pri prvim indicijama bolesti, Rajko je rekao: Znaš, ništa ti ne valjam ! Nažalost, bio je u pravu.

Opet je na ispraćaju bilo puno svijeta, opet su došli oni koji su cijenili Rajka i njegovu zaljubljenost u Drniš. Cijenili su i muku s kojom se probijao kroz život, ali opet život u kojem je uvijek znao vedro reći: Bog, susjed, Bog Rajko !

Dok je grobljem vladala tišina, čuli su se samo jauci ucviljene majke Kate i sestre Anite. Nema veće tuge od one kad majka gubi sina ! U to tuzi neka je prati i naša sućut. A Tebi, Rajko, neka Nebeski vladar podari vječni mir. Ti si ga, sasvim sigurno, zaslužio !

D r n i š a n a c

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian