Održana završna konferencija projekta “Zaželi sretniju starost – Općina Ružić”

- 2. svibnja 2022.

U prezentacijskoj dvorani Kulturnog centra u Otavicama, u četvrtak 28. travnja 2022. godine, održana je završna konferencija projekta „Zaželi sretniju starost – Općina Ružić“ koji se od veljače prošle godine provodi kao druga faza projekta zapošljavanja žena „Zaželi“.

Konferenciji su, uz žene koje su sudjelovale u drugoj fazi projekta, nazočili i predstavnici partnerskih institucija – Centra za socijalnu skrb Drniš i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, stručne suradnice iz Razvojne agencija Šibensko-kninske županije, gosti iz susjedne Općine Unešić, bivši načelnik Općine Ružić Ante Pijuk, župnik župe Porođenja BDM fra Ivan Čupić, predstavnici medija i drugi gosti.

Nazočnima su se obratili načelnik Općine Ružić Dalibor Durdov i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ružić i voditeljica projekta Katarina Drezga.

Načelnik Durdov je u svom obraćanju zahvalio svima koji su bili uključeni u provedbu projekta na njihovu doprinosu te iznio pogled na provedeni projekt. Naglasio je njegove brojne pozitivne učinke i plodove, ali je izrazio i nezadovoljstvo činjenicom da još uvijek nema najave slijedeće faze projekta te da se zbog toga osobe iz ciljanih skupina, a osobito krajnji korisnici – starije i nemoćne osobe o kojima se skrbilo – nalaze u nezavidnom položaju jer su ostali bez skrbi koja im kontinuirano treba.

Durdov je ipak izrazio nadi da će u dogledno vrijeme doći do realizacije treće faze projekta te obećao da će Općina Ružić sa svoje strane učiniti sve da se uključi u tu fazu maksimalno brzo.

Voditeljica projekta Katarina Drezga iznijela taksativne podatke o projektu vrijednom 1.775.225,00 kuna koji se u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Unutar projekta je kroz period od 12 mjeseci 20 osoba ženskog spola bilo zaposleno na poslovima skrbi o 120 krajnjih korisnika.

Korisnici su osim svakodnevne skrbi dobivali i mjesečne pakete higijenskih potrepština, a zaposlenice su kroz predmetni projekt stekle i dodatne kvalifikacije. Voditeljica projekta je također zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu te izrazila nadu da će se isti uskoro nastaviti.

Nakon konferencije upriličen je prigodni domjenak za sudionike.

Tagged as

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background