Održana završna konferencija projekta “Zaželi sretniju starost – Općina Ružić”

- 2. svibnja 2022.

U prezentacijskoj dvorani Kulturnog centra u Otavicama, u četvrtak 28. travnja 2022. godine, održana je završna konferencija projekta „Zaželi sretniju starost – Općina Ružić“ koji se od veljače prošle godine provodi kao druga faza projekta zapošljavanja žena „Zaželi“.

Konferenciji su, uz žene koje su sudjelovale u drugoj fazi projekta, nazočili i predstavnici partnerskih institucija – Centra za socijalnu skrb Drniš i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, stručne suradnice iz Razvojne agencija Šibensko-kninske županije, gosti iz susjedne Općine Unešić, bivši načelnik Općine Ružić Ante Pijuk, župnik župe Porođenja BDM fra Ivan Čupić, predstavnici medija i drugi gosti.

Nazočnima su se obratili načelnik Općine Ružić Dalibor Durdov i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Ružić i voditeljica projekta Katarina Drezga.

Načelnik Durdov je u svom obraćanju zahvalio svima koji su bili uključeni u provedbu projekta na njihovu doprinosu te iznio pogled na provedeni projekt. Naglasio je njegove brojne pozitivne učinke i plodove, ali je izrazio i nezadovoljstvo činjenicom da još uvijek nema najave slijedeće faze projekta te da se zbog toga osobe iz ciljanih skupina, a osobito krajnji korisnici – starije i nemoćne osobe o kojima se skrbilo – nalaze u nezavidnom položaju jer su ostali bez skrbi koja im kontinuirano treba.

Durdov je ipak izrazio nadi da će u dogledno vrijeme doći do realizacije treće faze projekta te obećao da će Općina Ružić sa svoje strane učiniti sve da se uključi u tu fazu maksimalno brzo.

Voditeljica projekta Katarina Drezga iznijela taksativne podatke o projektu vrijednom 1.775.225,00 kuna koji se u cijelosti financira iz Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Unutar projekta je kroz period od 12 mjeseci 20 osoba ženskog spola bilo zaposleno na poslovima skrbi o 120 krajnjih korisnika.

Korisnici su osim svakodnevne skrbi dobivali i mjesečne pakete higijenskih potrepština, a zaposlenice su kroz predmetni projekt stekle i dodatne kvalifikacije. Voditeljica projekta je također zahvalila svima koji su sudjelovali u projektu te izrazila nadu da će se isti uskoro nastaviti.

Nakon konferencije upriličen je prigodni domjenak za sudionike.

Tagged as

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian