Održana početna konferencija projekta “Osposobljavanjem do zaposlenja”

- 18. svibnja 2019.

Jedan od trinaest europskih projekata koje provodi Grad Drniš je i  projekt “Osposobljavanjem do zaposlenja” koji se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.
Voditeljica projekta na početnoj konferenciji Marija Vukušić je kazala:

–  ‘Riječ je o projektu koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta je 593.536,00 kuna, te je 100% sufinanciran iz sredstava EU fondova. Provedba projekta traje 24 mjeseca, odnosno do 11. siječnja 2021. godine.
Projektom će se povećati mogućnost zapošljavanja 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Grada Drniša kroz jačanje stručnih znanja (provođenjem verificiranih programa osposobljavanja) i razvojem mekih vještina (provođenjem stručnih radionica) te će se umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina. Kroz projekt će se unaprijediti i znanja i vještine stručnjaka koji rade sa pripadnicima marginaliziranih skupina kako bi se povećala kvaliteta pruženih usluga marginaliziranim skupinama’, istaknula je Marija Vukušić – viši stručni suradnik za društvene djelatnosti u Gradu Drnišu.

Ujedno je još jednom pozvala sve nezaposlene osobe mlađe od 30 godina, a nezaposlene duže od 6 mjeseci, te starije od 30 godina i nezaposlene duže od 12 mjeseci da se jave na ponovljeni Javni poziv za prijavu na programe osposobljavanja.

Preko ovog projekta, a prijavom na javni poziv omogućava se osposobljavanje za voditelja izrade i provedbe EU projekata. Za grupu od 6 nezaposlenih osoba će se organizirati edukacija u Drnišu, te će dobiti certifikat kojim će im se povećati konkurentnosti na tržištu rada. Također se omogućava i osposobljavanje za kuhare, slastičare i vozače.

Voditeljica projekta je pozvala sve nezaposlene osobe da se jave njoj ili projektnoj asistentici Martini Softić osobno ili putem e-maila: marija.vukusic@drnis.hrmartina.softic@drnis.hr ili na telefon 022/888-835, 022/888-838.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background