Održana dvodnevna radionica „Ruralni turizam: TURISTIČKO POSLOVANJE“

- 6. ožujka 2015.

Foto: Darija Matić

U Drnišu je jučer i danas održana treća ujedno i posljednja radionica pod nazivom „Ruralni turizam: Turističko poslovanje” u sklopu provedbe projekta „Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka” čiji je nositelj projekta Grad Drniš.
Tema jučerašnje radionice naglasak je stavila na komunikaciju s gostima u destinaciji, odnosno na ispunjenju očekivanja gostiju.
Ivo Vuka sa Suvremenog učilišta u Splitu koji je održao ovo predavanje rekao nam je kako sama diploma nije dovoljna da bi ispunili očekivanja gosta već su potrebne i vještine ophođenja odnosno soft skills u komunikaciji s gostom, poput rukovanja, iskrenog smiješka i drugih oblika komunikacije.
Što se tiče razvitka ruralnog turizma na ovim područjima smatra da na tom području imamo velike šanse. Isto tako kaže da je prvi korak najteže napraviti, ali da treba biti strpljiv, vjerovati u sebe i svoj proizvod, ali i da treba više davati i ulagati te koristiti razne alate, državne aparate i turističke zajednice kako bismo stvorili brend.
Također, dotakao se i teme posrednika u turizmu, odnosno turističkih agencija i touroperatora za koje kaže kako bez njih danas ne možemo postići ono što želimo na emitivnim svjetskim tržištima jer oni imaju svoje mreže, odnosno kanale distribucije.
Drugi dan predavanje je održao Mario Buble sa Suvremenog učilišta Split. Ovaj put naglasak je bio na poslovnom umrežavanju kao i na registraciji same djelatnosti, a radionici je prisustvovala šarolika publika poduzetnika s drniškog područja, bilo s aspekta obrta, preko OPG-a ili kampa o domaćinstvu .
U tome kolika je zapravo važnost povezivanja ljudi sličnih interesa i podjele ideja Buble ističe da se time rukovodi većina europskih i svjetskih zadruga koje takvim zajedničkim korištenjem resursa minimiziraju svoje troškove.
Detaljna analiza okoline i izrada što dugoročnijeg poslovnog plana su najvažniji elementi o kojima se treba povesti računa pri pokretanju djelatnosti, a najveće zamke u koje se može upasti su, tvrdi Buble, nedovoljna analiza okoline i nepovoljna vanjska, političko-pravna okolina.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background