Održana 8. Radio pijaca – tradicionalni sajam kao nijedan drugi!!

- 9. kolovoza 2021.

Radio postaja Drniš ponovno je organizirala svoju manifestaciju ‘Noćni sajam običaja i tradicije drniškog kraja– Radio pijacu’.

Bio je to naš osmi sajam po redu, održan na gradskoj tržnici u Drnišu.

33 izlagača predstavila su svoje proizvode, sve domaće i eko, od meda, pršuta, sira, vina i craft piva, do prirodne kozmetike, raznih rukotvorina, pletenih, tkanih i šivanih, bilo je raznih suvenira, nakita. Prodavale su se girice, pizza ispod peke, kruv ispod peke domaće rakije, soparnik, domaće voće i povrće. Svega je bilo u izobilju. Nastupili su diplar Ivica Aleksić i Etno udruga Petrovo polje.
Sajmom želimo podsjetiti na nekadašnji drniški sajam, a sa ciljem promocije tradicije, kulture, zanata, običaja i gastronomije drniškog kraja, te osnaživanja položaja Drniša na karti kontinentalnog turizma.  Bilo je zabave i za djecu, teta Tea Gojčeta zabavljala ih je kroz interaktivnu predstavu a Ivan Mlađo Tomić ih je podučavao i kako raditi s drvetom,  i kako napraviti susak.

Evo što su kazali naši izlagači:

Generalni pokrovitelji manifestacije su Grad Drniš i JU NP Krka.

SPONZORIMA: JOLLY EKO, GIRK Kalun, Gradsko vijeće Grada Drniša, Drnišplast, Društvo prijatelja Hajduka Drniš, Rad, Gradska čistoća, Drnišplast, Premium inženjering Brištane, Hotel Park.

Radio Drniš na suradnji se zahvaljuje: Pučkom otvorenom učilištu Drniš, Dječjem vrtiću Drniš, Javnim radovima Grada Drniša, Caffe baru Shine, DVD-u Drniš i Pečenjari Vepar.

 


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background