Održan Olimpijski festival Dječjeg vrtića Drniš

- 1. lipnja 2017.

U organizaciji Zajednice sportova Grada Drniša i Dječjeg vrtića Drniš te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora u Drnišu je jučer održan 3. Olimpijski festival dječjeg vrtića.

Na olimpijadi pod geslom ‘I ja ću biti olimpijac’ sudjelovalo je 160 djece iz Dječjeg vrtića Drniš i područnih odjeljenja iz Unešića, Oklaja, Ružića i Miljevaca.

– ‘Najvažnija je poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Drniš Niveska Vlaić. 

Maleni olimpijci natjecali su se u pet kategorija: mali nogomet, bacanje loptice, skok u dalj, trčanju na 50 metara i štafeti 4*25 metara.

Osim samog natjecanja djeca su naučila sve elemente Olimpijskih igara, od mimohoda, paljenja olimpijskog plamena, svečanog podizanja zastave, olimpijske zakletve pa sve do onog najvažnijeg elementa a to je uvažavanje, izvrsnost, prijateljstvo i fair play.

– Na igralištu NK DOŠK-a mogli smo vidjeti pregršt smijeha, radosti, pa i po koju suzu prvenstveno zbog toga što osvojena medalja nije sjajnijeg sjaja, a to dovoljno govori o želji naših mališana da budu još bolji i uspješniji. Ono što je važno jest da su sva djeca dobila medalju i diplomu koje su s ponosom odnijeli kući, kazala je tajnica Saveza sportova Iva Jelčić.

Ukupni pobjednik Olimpijskog festivala je skupina”Lastavice” koja je u svim disciplinama osvojila najviše bodova.
Medalje i pehare djeci su uručili; ravnateljica Dječjeg vrtića Niveska Vlaić, tajnica Zajednice sportova Iva Jelčić, zamjenik gradonačelnika Tomislav Dželalija, pedagogica Dječjeg vrtića Jasminka Dereta, voditeljica festivala Tomislava Vlaić i medicinska sestra Marija Petranović.

Iz organizaijskog odbora zahvaljuju se svima iz Dječjeg vrtića Drniš na izvrsnoj suradnji i pomoći pri realizaciji Festivala. Također i članovima PD Promina i NK DOŠK-u na suradnji.

– ‘I na kraju se želimo zahvaliti onima bez kojih se ova lijepa manifestacija ne bi mogla održati a to su naravno naši volonteri pa ćemo ih sve nabrojati; Luka Tetlo, Luka Topić, Karlo Tomić, Tomislav Štingl, Alen Šikić, Irena Pulić, Mateo Perišić, Mario Barišić i Ema Puljić’, zaključila je tajnica Jelčić.

18767414 722582694533066 8141877245035087462 n


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian