Održan 9. susret klapa Drniš 2018.

- 7. srpnja 2018.

Jučer je u održan 9. Susret klapa Drniš 2018. čime se nastavio program Drniškog kulturnog ljeta. Na susretu je nastupilo sedam muških, pet ženskih i jedna mješovita klapa. Susret je i ove godine organizirala Turistička zajednica grada Drniša u intimnom ambijentu Stubišta iznad Poljane.

Na ovogodišnjem devetom po redu susretu klapa pod geslom “Naš bi čovik zapiva iz duše” nastupile su klape iz naše županije, ali i susjednih nam Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije. Osim domaćih klapa po prvi puta je gostovala i klapa „Bratovština“ iz Gorica-Sovića iz Bosne i Hercegovine.

Posjetitelji su imali priliku uživati u a capella izvedbama tradicionalnih dalmatinskih pjesama, ali i obradama popularnih pjesama poput Moj dida i ja, Dobre djevojke, Ako te pitaju…

Ženskoj klapi Ondine iz Šibenika ovo je bio debitantski nastup, a njihova predstavnica Ana Kapović prokomentirala je nastup.

-Ovo nam je prvi javni nastup. Za prvi puta, zadovoljni smo. Osjećaj je super nismo se nadali da ćemo ovako dobro izvesti pjesme.

Tajnik klape Drniš Josip Močić dao je svoj komentar na susret.

-Nastup klape, dobro ne možemo mi kao pjevači čuti dobro s pozornice, ali nadamo se da je bilo dobro i da se publici svidjelo. I ostale klape su pobrale dosta dobrih reakcija.

Osvrt na susret klapa dala je i predsjednica ženske klape Kolura iz Splita, Leonida Čipčić.

-Bilo je super, bilo je svita bez obzira na utakmicu, što smo se malo i bojali jer je kafić tu ispod, ali odlično i atmosfera i klape i sve je stvarno lipo organizirano, svaka čast!

Muška klapa Sveti Mihovil iz Prološca oduševila je publiku svojim nastupom, pa su na nagovor organizatora izveli još jednu pjesmu. Josip Župić predstavnik klape ovako je prokomentirao susret, ali i ovacije publike na njihovu izvedbu.

-Večerašnja publika stvarno nemam riječi, hvala im svima što su došli i što su podržali ovaj susret nadam se da će i u buduće tako ostati. Ne znam šta reći, svagdje gdje dođemo publika nam je najvažnija. Najvažnije je da pjesme koje pjevamo prenesemo na publiku, da publika to prepozna. Moram reći da smo prvi put u Drnišu na ovom susretu i jako nam se svidio susret. Ima dosta dobrih, kvalitetnih klapa, svi su bili super svi su bili odlični i nadam se da će se ova tradicija održati.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian