Održana godišnja Skupština Radio postaje Drniš

- 27. travnja 2012.

Članovi Skupštine trgovačkog društva Radio postaje Drniš d.o.o., jučer popodne jednoglasno su usvojili financijsko izvješće o poslovanju za 2011. godinu.

Unatoč otežanim uvjetima poslovanja, uz stalno nelikvidan račun i otežanu naplatu potraživanja, sve plaće i doprinosi su isplaćeni, a sve ostale obveze plaćaju se ovisno o naplati potraživanja od oglašivača. Poslovna godina na koncu završena je uspješno.

Ukupni prihodi iznosili su 663.645 kuna što je povećanje u odnosu na 2010. godinu za 9,4 posto. Po prvi put nakon tri godine od početka ekonomske krize bilježi se porast oglašavanja i to za 19,61 posto. Posebice raduje, istaknuto je na Skupštini, što su u porastu vlastiti prihodi u odnosu na dotacije iz Grada Drniša, koji je većinski vlasnik društva sa 25 posto vlastitog udjela i 25 posto udjela Pučkog otvorenog učilišta čiji je Grad osnivač. Općina Promina iako suvlasnik Radio postaje Drniš s 25 posto u prošloj godini za djelatnost Radija nije doznačila ni kunu potpore. Na koncu vlastiti prihodi Radija iznosili su 70,68 posto od ukupno ostvarenih prihoda. Na kraju prosinca 2011. godine ukupno je bilo 61.900 kuna neplaćenih potraživanja.

Rashodna strana je iznosila 660.617 kuna pa je poslovna godina završena sa skromnom dobiti od 3.028 kuna. Plaće za četiri stalna djelatnika koje su na razini 2008. godine, uz obvezne doprinose i poreze na plaće, čine 66 posto ukupnih rashoda. Na rashodovnoj stavci značajno su smanjena sredstva za honorarne suradnike i troškove usluga.

Zahvaljujući potpori Grada Drniša od 30.000 kuna krajem prošle godine nabavljena je oprema za izravni prijenos programa, čime je udovoljeno i zahtjevu Grada za izravnim prijenosima sjednica Gradskog vijeća, te omogućeno da svi značajniji događaji ubuduće se izravno prenose i u programu Radio Drniša.

Na skupštini još jednom je upozoreno i na dotrajalost studijske i odašiljačke opreme u koju nije bilo značajnih ulaganja zadnjih 15-tak godina, pa je stalni manjak financijskih sredstva limitirajući faktor podizanje razine kvalitete prijema programa. No, unatoč ovim poteškoćama programska shema se realizira bez zastoja i program se nadopunjava novim emisijama. Stalno se redizajnira i portal Radio Drniša, najposjećeniji drniški portal s gotovo 10.000 posjetitelja i 1100 prijatelja na facebooku, koji nudi medijsku prezentaciju drniškog kraja uz on line program.

Na godišnjoj Skupštini Radio postaje Drniš najavljena je i proslava 40-te obljetnice rada Radio Drniša. Svako desetljeće rada planira se obilježiti jednom javnom manifestacijom uz izravan radijski prijenos kako bi u svim manifestacijama sudjelovali i slušatelji. U organizaciji proslave očekuje se pomoć Grada Drniša, susjednih općina, Šibensko-kninske županije i donatora.

Članovi Skupštine Radio postaje Drniš na svojoj redovitoj godišnjoj skupštini razmatrali su i zahtjev Gradskog vijeća Grada Drniša o povećanju temeljnog kapitala društva uplatom u novcu. Naime u zahtjevu Gradskog vijeća traži se povećanje temeljnog kapitala društva za 30.000 kuna, odnosno sa sadašnjih 40.000 na 70.000 kuna. Riječ je o sredstvima koja bi uplatio Grad Drniš.

U raspravi, predstavnik Općine Promina izrazio je bojazan da ukoliko bi samo Grad Drniš uložio sredstva u dokapitalizaciju izgubila bi se objektivnost Radija jer bi se povećala koncentracija vlasništva Grada Drniša. Ujedno u raspravi je ocjenjeno da bi svi suvlasnici Radija trebali jednako o njemu skrbiti i doprinositi razvoju i očuvanju medijske djelatnosti na drniškom prostoru.

Na koncu je postignut dogovor da se kroz narednih 12 mjeseci poduzmu sve potrebne radnje u dogovoru sa osnivačima Radio postaje Drniš, utemeljene na zakonskim i podzakonskim aktima, kako bi se utvrdila potreba i mogućnosti povećanja temeljnog kapitala dokapitalizacijom od strane suosnivača društva.

radio_foto


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background