Održan je sastanak predstavnika klubova svih pet A- 2 liga

- 14. rujna 2009.

Sastanak je održan na temu naputka Hrvatskog košarkaškog saveza o nastupu igrača rođenih 1992. godine i mlađih u natjecateljskoj sezoni 2009/2010. Naime, odlukom Upravnog odbora HKS-a, od ove sezone za vrijeme utakmice, na parketu tijekom svih 40 minuta igre mora biti jedan igrač godišta 1992. i mlađi.
U naputku stoji kako utakmica A- 2 muške košarkaške lige neće započeti ukoliko u petorci kod podbacivanja na terenu za igru nema najmanje jednog igrača rođenog 1992. godine ili mlađih godišta. Utakmica se neće odigrati i bit će registrirana rezultatom 20 : 0 u korist druge momčadi. Bitno je napomenuti da će se temeljem odredbi Propozicija natjecanja, momčad isključiti iz daljnjeg natjecanja ukoliko se na ovakav način registriraju dvije utakmice. Klubovi se ne slažu s tim naputkom, a među njima je i drniški DOŠK koji se službeno očitovao i uputio pismo Hrvatskom košarkaškom savezu. U pismu navode kako je odredba došla prekasno i nisu je u mogućnosti poštovati. Prema pravilniku HKS-a takve se odredbe moraju dnnijeti najmanje 12 mjeseci unaprijed, ističu u DOŠK-u, te se oni u kratkom vremenu nisu uspjeli spremiti.
U drniškom košarkaškom klubu napominju kako se već nekoliko godina ne igra juniorska liga u A- 2 i nižim rangovima, te ne znaju odakle pronaći najmanje 5 juniora, koliko je potrebno za igru. Također, smatraju da se ovom odredbom preferiraju jaki klubovi i klubovi iz urbanih sredina, te da se ostali tako stavljaju u podređeni položaj
Inače, zakon je pun nelogičnosti, a izvojimo i to da u slučaju dosuđenih 5 osobnih grešaka igraču rođenom 1992. i mlađem,te eventualnog isključenja ili ozljede, a momčad na klupi više nema raspoloživog za igru barem jednog igrača njegovog godišta ili mlađeg, kako bi sudjelovao u igri na parketu, igra se nastavlja sa četiri igrača na terenu do kraja utakmice, a treneru momčadi dosuđuje se tehnička pogreška.
Tajnik DOŠK-a Barišić izjavio je kako vjeruje da će se ovaj naputak poništiti jer se s njim ne slažu klubovi koji se natječu u A- 2 ligi i još jednom ponavlja kako je donesen prekasno da bi se ekipe mogle pripremiti i prilagoditi novim propozicijama. DOŠK nema pet juniora i morat će u tom slučaju dovesti mlade igrače sa strane, a to im nikako nije u interesu. DOŠK se nastavlja dalje pripremati i trenirati, a prvenstvo bi, ako ne dođe do odgode, trebalo započeti 10. listopada.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Sljedeća objava

Sitnice 26. put


Prethodna objava

Mi i Meštrović


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian