Odlični glumci, vrhunske predstave, sjajna zabava – 2. GOODfest u Drnišu

- 25. srpnja 2022.

U Drnišu zabave ne manjka proteklih dana zahvaljujući Kazališnom festivalu GOODfest koji zabavlja Drnišane i naše goste kazališnim gostovanjima i koncertima u organizaciji drniške turističke zajednice i kazališta Moruzgva.

Četiri kazališne predstave već su iza nas a danas je posljednji dan festivala u Drnišu.

  • Dramska radionica za djecu

Ujedno valja reći kako je u sklopu festivala dvadesetak djece uživalo i ove godine na dramskoj radionici koju je vodila glumica Petra Radin a roditelje su jučer oduševili predstavom o Ivanu Meštroviću koju su mali glumci pripremili u svega četiri dana i zasluženo dobili diplome koje im je uručila Ecija Ojdanić.

Rezime proteklih dana donosimo kroz izjave glumaca.

Monodramu Joška Ševe ‘Govorite li hrvatski?’ imali ste priliku pogledati u petak.

Antologijsku predstavu Ševo izvodi od 1994. godine, a do danas je odigrana preko 500 puta te je time jedna od najdugovječnijih predstava u hrvatskom kazalištu.

Držić, Ujević, Vojnović, Marulić, Šimić, Šenoa, Matoš, Kaštelan samo su neki od autora čije tekstove Ševo govori kroz poeziju i prozu, na svim hrvatskim dijalektima u zasigurno najzahtjevnijoj kazališnoj formi. Za Radio Drniš je kazao:

 

Potom je drniška kazališna publika u subotu gledala urnebesnu monodramu Stojana Matavulja “Komušanje mozga” za koju je Matavulj primio i nekoliko prestižnih glumačkih nagrada.”Komušanje mozga” bavi se univerzalnim temama, muško-ženskim odnosima, odgojem djece, kulturnom politikom – a nama je kazao:

 

Sinoć pak smo uživali u nastupu Kerekesh teatra i predstavi ‘Ja, trudnica’.

U ovoj komediji ispričana je neobična ljubavna priča koja počinje testom za trudnoću, zahuktava se pogrešnim riječima podrške apsolutno svih drugih likova, no uz velike napore ipak ima sretan završetak. Glavni akteri su Jan Kerekesh i Ana Negić Tahiri:

 

  • Predstavom ‘Čudo’ – Kazališta Moruzgva večeras nam završava drugi GOODfest.

Nakon hit komedija ‘Preko veze’ i ‘Vla Vla Vlajland’, iz pera splitskog majstora kazališne komedije Ivana Lea Leme i pod njegovom redateljskom palicom, Kazalište Moruzgva predstavlja se novom komedijom.

Uloga Vlajne u izvedbi Ecije Ojdanić kroz ranije predstave raste od čistačice do bogate udovice i svjetske žene, a radnja predstave Čudo odvodi je i korak dalje u kojem žena iz naroda postaje predsjednica Republike Hrvatske na izborima 2025. godine.  Uz Eciju Ojdanić nastupit će i mladi glumac kazališta ‘Kerempuh’ Matija Šakoronja. Početak je u 21 sat.

Nakon predstave na Poljani je koncert drniškog benda Morlaq.

  • U danima koji slijede GOODfest ide na turneju.

OPĆINA UNEŠIĆ – Sutra 26. srpnja u Mirlović Zagori igra predstava ‘Jel tako Zorane’ Kazališta Moruzgva sa početkom u 21 sat na malonogometnom igralištu, dok u srijedu 27. srpnja u Unešiću također Kazalište Moruzgva –predstavlja se komedijom ‘Čudo’ sa početkom u 21 sat na košarkaškom igralištu.

OPĆINA RUŽIĆ – U četvrtak predstava ‘Čudo’ igra na malonogometnom igralištu Osnovne škole u Gradcu s početkom u 21:00 sati.

OPĆINA PROMINA – U petak 29. srpnja GOODfest gostuje u Oklaju na trgu sa početkom u 21 sat.

 

 

 

 

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian