Odličan uspjeh naših mladih na 6. Međužupanijskom natjecanju iz Crvenog križa

- 7. travnja 2014.

Na 6.Međužupanijskom natjecanju mladih iz Crvenog križa što je u subotu organizirano u drniškoj osnovnoj školi Antuna Mihanovića Petropoljskog u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Drniša natjecalo se 40 učenika osnovnih i srednjih škola s prostora Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Foto: Nino Matić

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije : kategoriji podmlatka za učenike osnovnih škola i kategoriji mladeži za srednjoškolce. U jakoj konkurenciji obje naše ekipe i osnovca i srednjoškolaca bile su druge. Za natjecanje koje se sastojalo iz pisanja testa i praktičnog dijela natjecanja , oko 40 tak dana u Crvenom križu pripremala ih je mentorica Jugana Kravar, viša medicinska sestra iz patronažne službe drniškog Doma zdravlja.

Našu ekipu podmlatka koja je sa 95,79 bodova bila druga iza šibenske osnovne škole Meterizi činili su učenici 7. i 8. razreda drniške osnovne škole : Lara Gaurina vođa ekipe, Ema Puljić, Roko Čupić, Marko Tarle , Bruno Odak i Ivo Čevid. Oni su nastupili pod nazivom „Šparoga”. Učenice 1. razreda drniške gimnazije činile su ekipu mladeži pod nazivom „Bazinga” : Antonija Topić vođa ekipe, Matea Perković , Jelena Nakić, Dora Lovrić i Ana Mudrinić . Sa osvojenih 97,02 bodova bile su druge iza ekipe zadarske medicinske škole .

Osnovna svrha ovog natjecanja i općenito aktivnosti s mladima , je promicanje vrijednosti pokreta Crvenog križa kroz odgoj mladih na polju solidarnosti, humanosti, međusobnog pomaganja, unaprjeđenja zdravstvene kulture, aktivnog doprinosa mladih u zajednici te razvoja drugih pozitivnih osjećaja koji utječu na razvoj mlade osobe i zajednice u cjelini. Pobjedničke ekipe stekle su pravo nastupa na Državnom natjecanju podmlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa što će se 10. svibnja 2014. godine održati u Novom Vinodolskom.

Iz gradskog društva CK uputilo su danas zahvalu svim volonterima -učenicima iz osnovne i srednje škole , liječnicima koji su ocjenjivali natjecanje, osnovnoj školi na domaćinstvu ,sponzorima koji su osigurali darove za sve gostujuće ekipe ,svima koji su pomogli da se uspješno u organizira natjecanja . A našim natjecateljima posebne čestitke na zapaženom nastupu.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian