Čestitke i darovi za uspjeh drniških srednjoškolaca na školskim natjecanjima

- 7. travnja 2014.

Skupinu drniških srednjoškolaca koji su osvojili prva mjesta na županijskim natjecanjima zajedno sa njihovim mentorima,ravnateljem škole Ivanom Zeljkom i školskom pedagoginjom Zdenkom Kunac danas je primio gradonačelnik Drniša Josip Begonja sa suradnicima.

Foto: Nino Matić

Sedmero je srednjoškolaca osvojilo prva mjesta : Frane Prpa iz povijesti, Marko Madžar i Anđela Pijuk iz geografije, Filip Bronić iz informatike, Anđela Pijuk bila je najbolja i iz biologije, dok Karmen Černak i Ivana Bilić iz kemije. Na međužupanijskom natjecanju na kojem su se natjecali učenici iz Šibensko-kninske i Zadarske županije, prvo mjesto osvojio je Mate Goreta, učenik drugog razreda elektro-mehaničara jedini iz trogodišnjih odjeljenja naše škole koji se natjecao. Mate Goreta izborio je i jedini nastup na državno natjecanje koje će se održati na Korčuli.

Gradonačelnik Josip Begonja ,čestitajući našim učenicima kazao je kako veseli podatak da je u jednom malom Drnišu, najmanjem gradu u Šibensko-kninskoj županiji sa srednjom školom ,toliki je broj učenika bio najbolji ,što potvrđuje da se marljivim radom mogu ostvariti dobri rezultati bez obzira na veličinu sredine u kojoj se živi. Gradonačelnik Begonja izrazio je želju da ovaj uspjeh bude motivacija i ostalim učenicima u postizanju što boljih rezultata u njihovom školovanju:

{play}audio/begonja_07042014.mp3{/play}

Uz čestitke na zapaženom uspjehu, gradonačelnik je prigodno srednjoškolce i darivao monografijom grada Drniša.

Inače u srednjoj školi Ivana Meštrovića u ovoj školskoj godini na školskim natjecanjima sudjelovalo je 88 učenika gimnazije, ekonomskog i elektrotehničkog odjeljenja. Prijavili su se u 11 općih predmeta. Njih 34 iz devet predmeta plasiralo se na županijsko natjecanje . Pedagoginja Zdenka Kunac vjeruje u dobar nastup učenika Mate Gorete i na državnom natjecanju ,za Radio Drniš je rekla:

{play}audio/zdenka_kunac.mp3{/play}

Evo što kaže učenik Mate Goreta kako se pripremo za međužupanijsko natjecanje i što očekuje od državnog natjecanje:

{play}audio/mate_goreta.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background