Od veljače srednjoškolci iz Općine Ružić u Drniš mogu putovati samo ‘Prometovim’ autobusima

- 20. siječnja 2021.

Odlukom općinskog načelnika, a u skladu s proračunskom stavkom sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola, s danom 31. siječnja obustavlja se ugovorna izvanredna linija autoprijevoznika Pućo d.o.o. iz Ružića kojom je dio srednjoškolaca s područja Općine Ružić putovao u srednju školu koju pohađaju u Drnišu.

Naime, sukladno novom voznom redu linije broj 80 Split-Drniš-Split od 1. siječnja ove godine Prometovi autobusi prilagodili su vrijeme polaska i relaciju prometovanja tako da ona ide na ruku učenicima srednjih škola s područja Općine Ružić koji putuju u srednju školu u Drniš i eventualno dalje u Knin ili Šibenik.

Srednjoškolci sa petropoljskog područja za odlazak u školu ubuduće mogu koristiti jutarnju liniju koja iz Splita polazi u 06:00 sati, a kroz naselja Općine Ružić prolazi između 07:15 i 07:30 sati.
Za povratak na raspolaganju je linija koja iz Drniša polazi u 14:15 sati.
Jutarnja linija prometuje na relaciji Split-Kljaci-Umljanovići-Moseć-Ružić (Matića most)-Gradac-Otavice-Ružić (Skejo)-Kričke-Drniš, a linija u 14:15 istom relacijom u suprotnom smjeru.

Pozivaju se ujedno učenici da do 01. veljače, odnosno najkasnije do završetka “on line nastave” i početka redovne nastave u školama kupe učeničke pokazne karte kako ne bi ostali bez organiziranog prijevoza.

Za kupnju pokazne karte potrebni su obrasci: Potvrda za ostvarivanje prava na sufinanciranje i Zahtjev za izradu pokazne karte, oba se mogu preuzeti u tajništvu srednje škole u Drnišu, te i dvije fotografije.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian