Od Ministarstva regionalnog razvoja gotovo milijun kuna za drniško područje

- 17. svibnja 2018.

Tri milijuna kuna jučer su se slila u Šibensko kninsku županiju iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju. Ugovore je sa predstavnicima jedinica lokalnih samouprava u Zagrebu potpisala ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, vrijedne sveukupno 80 milijuna. Od tri milijuna kuna koliko je dobila naša županija gotovo milijun je stiglo na drniško područje.

Grad Drniš dobio je 200.000,00 kuna za projekt “Odvodnja u ulici sv. Ivana i ulici Put stare česme za fekalnu kanalizaciju”, ukupna vrijednost investicije predviđena u 2018. godini je 414.000,00 kuna, 750 tisuća kuna sveukupno su dobile Općina Promina, Ružić i Unešić odnosno po 250 tisuća kuna svaka za modernizaciju nerazvrstanih cesta.

– ‘ Grad Drniš je prije godinu dana završio svoj prvi veliki europski projekt, a riječ je o projektu unaprjeđenja odvodnje i vodoopskrbe i izgradnja pročistača otpadnih voda. No time nisu bile obuhvaćene četvrti Pazar, Balek i Meterize.
Pazar smo riješili i na red je došao Balek. Nakon završetka Baleka ostaju Meterize koje su i financijski i izvedbeno zahtjevnije, ali nadam se da ćemo i taj dio grada završiti do konca mandata’, kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja.

Program podrške regionalnom razvoju u 2018. godini namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, koje novom Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti nisu razvrstane u potpomognuta područja, no u svom razvoju zaostaju za razvijenim područjima Republike Hrvatske.

– ‘Općini Promina je na natječaju “Program održivog razvoja lokalne zajednice” Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU odobreno 250.000 kn za modernizaciju nerazvrstane ceste u Bogatićima dionica Bagići – Dogani, 2.dio. Uskoro kreće postupak javne nabave i realizacija projekta’, kazao nam je načelnik Tihomir Budanko.

– ‘Općina Ružić novac će potrošiti za uređenje ceste Gradac Gornji. Imamo urediti 3 km ceste, prošle godine uredili smo kilometar i sad nastavljamo dalje, do polovice lipnja očekujem početak radova a nakon postupka javne nabave i odabira izvođača’, kazao nam je načelnik Ante Pijuk.

– ‘Općina Unešić novac je dobila za projekt ‘Uređenje mreža nerazvrstanih cesta Općine Unešić’, vrijedan milijun i 700 tisuća kuna a koji realiziramo u fazama, ovisno o priljevu novca. Prioritet su prometnice gdje djeca idu u školu, gdje ima više stanovnika i zaposlenih’, kazao nam je zamjenik načelnika Valentin Pranić.

 


Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian