Pala drniška gradska vlast

- 25. veljače 2011.

Na demokratski provedenim izborima povjerenje građana u Drnišu dobila je Vlada od maškara. Novom drniškom čelniku Meštru od maškara ključ grada predao je bivši gradonačelnik Ante Dželalija.

Zahvaljujući se biračima koji su glasovali za novu vlast ali i onima koji su bili protiv Maškarana vlada donijela je hitne uredbe: Svi kafići rade ip oliti 24 sata na dan, preporuča se da građani gradom basrljaju tupa pogleda, praznih škašela a odjeveni u skladu sa aktualnim stanjem u društvu – tašelanih gaća, probušenih postola i s kaišem oko vrata. Temeljem naputka Vlade RH osnovat će se i Agencija za bušenje rupa na kaišu zbog lakšeg stezanja remena napaćenog puka. Meštar od maškara u svom obraćanju građanima na drniškoj Poljani naredio je da se građani vole, ljube i dicu prave. Po svakom novorođenom djetetu dodijelit će se deset tisuća eura a stipendirat će se i njihovo školovanje. Tko u narednih tjedan dana spomene riječ kriza ili recesija bit’ će kažnjen sa oranjem i kopanjem u zapuštenom Petrovom polju.

Uz svirku Gradskog puhačkog orkestra Drniš primopredaji su nazočile i male maškare iz Dječjeg vrtića. Djeca iz odgojih skupina bila su psići i mačke, zdrava hrana, vozila, snjeguljica i patuljci, zrelo grožđe, zubići, pingvini, ivančice, princeze i prinčevi, dok su oni odjeveni i narodne nošnje predstavljali etno selo. Odgojiteljice iz Dječjeg vrtića ove su godine nadmašile same sebe. Sara Grcić i Mile Matić, oboje 6-godišnjaci izrecitirali su pjesmice o krnjevalu i maškarama.

 

U tijeku su prijave za drniški krnjeval. Zainteresirane maškarane skupine za krnjevalsku povorku prijaviti se trebaju u Pučko otvoreno učilište zaključno do petka 04. ožujka.
Sve prijavljene skupine dobit će nagrade u iznosu od 200 kuna. Za treće mjesto osigurana je nagrada od 500 kuna, drugo 700 kuna a najbolja maškarana skupina osvojit će nagradu od tisuću kuna. Krnjevalska povorka kreće s vrha Kevića strane, slijedi mimohod kroz grad, suđenje Krnji te potom njegovo spaljivanje na Čikolskom mostu.

 

I ove godine organizator drniškog krnjevala je Udruga žena “Sv. Roko” u suradnji s Gradom Drnišom.

Male_maskare_2011_11


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Sljedeća objava

O jeziku deveti put


Prethodna objava

O jeziku osmi put


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian