Obilježen Dan Općine Promina – Solarna elektrana dobila građevinsku dozvolu!

- 22. srpnja 2021.

Prije 138 godina utemeljena je Općina Promina. Davne 1882. godine odlukom cara Franje Josipa, da bi godinu dana kasnije bila ustrojena. Djelovala je sve do 1963. godine kada je pripojena Općini Drniš, a ponovo status lokalne samouprave dobila je 1993. godine kad je osnovana Općina Oklaj. Kasnije je preimenovana u Općinu Promina koja se danas prostire na 140 km2 i devet naselja.
Tim povodom danas je održana svečana sjednica, predsjednica Općinskog vijeća Općine Promina Davorka Bronić okupljenima je kazala:

 

Načelnik Općine Promina Tihomir Budanko koji je na lokalnim izborima u svibnju izabran da vodi općinu u svom trećem mandatu je kazao:

 

Rekao je načelnik Budanko i dodao kako je najvažniji projekt dobio građevinsku dozvolu:

 

Sjednici je nazočio i župan Šibensko kninski Marko Jelić.

 

Kazao je tako župan Jelić u Mratovu na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Promina održanoj povodom Dana općine.

  • Sutra u Oklaju predsjednik RH Zoran Milanović

Sutra na sam Dan općine Promina i spomendan poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata, program započinje u 8 sati i 45 minuta, u Mratovu će se položiti vijenci i zapaliti svijeće kod spomen obilježja kraj crkve sv. Martina, a potom i u Oklaju pored crkve sv. Mihovila, gdje će se od 9 sati i 30 služiti i sveta misa.
Slijedi polaganje vijenaca kod sredinjšnjeg Spomen križa u Oklaju i odrješenje za poginule u Spomen sobi u zgradi Općine.
Od 11 sati i 30 održat će se prigodni komemorativni program u Domu kulture u Oklaju.

Na odavanje počasti poginulim braniteljima sutra u Prominu dolazi predsjednik RH Zoran Milanović.
Po žrtvama stradalim u obrani Domovine, a razmjerno broju stanovnika, Promina se svrstava u red najteže stradalih područja Republike Hrvatske. Tijekom Domovinskog rata 23 prominska branitelja položila su svoj život za obranu Domovine, a 49 civila je mučki ubijeno samo zato što su ostali na svojim ognjištima.

Tagged as

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian