Obilježavanje Dječjeg tjedna u Dječjem vrtiću Drniš: ‘Prijateljstvo je ljubav’

- 6. listopada 2020.

Svake godine u prvom tjednu listopada obilježava se ‘Dječji tjedan’, pod motom ‘Ljubav djeci prije svega’.

Tradicionalna je to godišnja akcija Saveza društava ‘Naša djeca’ Hrvatske i osnovnih društava te su sve aktivnosti posve posvećene djeci.

Trajni ciljevi ‘Dječjeg tjedna’ su usmjeravanje pozornosti najšire javnosti prema ostvarivanju prava i potreba djece.

Grad Drniš ima status „Grad – prijatelj djece“ i kao takav prigodno obilježava Dječji tjedan u suradnji sa Dječjim vrtićem Drniš.  Vrtićke skupine danas su bile u posjeti gradonačelniku Drniša Josipu Begonji.  Gradonačelnik ih je primio uz puno poštivanje epidemioloških mjera, te ih darovao slatkišima.

Djeca iz odgojnih skupina Loptice i Ribice imali su mnoštvo pitanja za gradonačelnika, te želja, poput želje za novim toboganom, biciklističkim poligonom i slično. Bilo je tu i kritika upućenih prema gradonačelniku, kao npr. urušene stepenice, velike gljive po nogostupima..

U suradnji sa Narodnom knjižnicom Drniš za srijedu je najavljena interaktivna radionica: ‘Moj grad’, a u petak će biti predstavljeno što su izradili i naučili, dok u četvrtak će u vrtiću igrati zaboravljene igre djetinjastva.

Mi smo posjetili odgojnu skupinu ‘Pčelice’, odgojiteljica Davorke Abramac i Mladenke Buha, gdje smo saznali – što je to prijateljstvo i na što djeca imaju pravo.

A ‘Pčelice’ su redom:


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian