O jednom koncertu II.

- 7. svibnja 2017.

Tek nekoliko jednostavnih plakata kazalo nam je prošli tjedan da će se u Osnovnoj glazbenoj školi Krsto Odak u Drnišu 3. svibnja u 17 sati održati Koncert prijateljstva. Akteri koncerta naša škola i Osnovna škola Vladimir Nazor iz Ploča, Glazbeni odjel.
Bilo je predivno vidjeti ozbiljnost učenika pri nastupu, onu laganu stvaralačku tremu. Jednako je to važilo za učenike kao i za njihove voditelje, profesore. Ovaj koncert, možemo ga nazvati i koncertom širom otvorenih vrata, jest koncert na kojem su nastupali polaznici glazbene škole iz Ploča, Područne glazbene škole iz Knina i učenici iz matične škole u Drnišu. Svojim angažmanom i svojim nastupom ponajprije su mladi drniški glazbenici, predvođeni svojim profesorima, pokazali kako je glazba nešto predivno, nešto što širi pozitivne vibracije, nešto što nema i ne poznaje granice i ograničenja. To su pokazali i na prigodnom domjenku družeći se sa svojim gostima iz Ploča. Šteta što nije bilo više posjetitelja. Gosti iz Ploča bili su ugodno iznenađeni izgledom naše škole i uvjetima u kojima ona radi.
Sam program bio je raznolik i vedar. Laici bi pomislili, ah opet ta ozbiljna glazba ! Bilo je tu i nastupa zbora iz Ploča, zbora iz Knina, bilo je tu sonatina, etida, balada, valcera, zborskih pjesama, narodnih pjesama Novog Meksika i romskih narodnih pjesama.
Puno je imena koja bi valjalo nabrojiti, stoga ćemo se ograničiti na ono temeljno. Glazbena škola Krsto Odak napravila je značajan iskorak u svom radu. Uz sve kvalitetniji pedagoški rad kroz Područnu školu Knin, za našu školu sada se zna i u Neretvanskoj dolini.
Bit će prigode da u uzvratnom posjetu, gostovanju na koje su pozvani, naša škola pokaže i svu kvalitetu i raskošan talent svojih učenika i profesora i u tom dijelu Lijepe naše. Bit će to lijepa prigoda za cjelovitu prezentaciju Drniša. Nimalo ne sumnjamo u uspjeh.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian