Nevrijeme praćeno tučom pogodilo drniško područje

- 29. svibnja 2019.

NOVO:
15:55

Krupa i dalje pada na području Drniša. Promet se odvija otežano. Palo je već 156 litara kiše po kvadratnom metru u par sati a mjesečni prosjek je oko 80 litara.

15:15 h

Obilna kiša povremeno praćena tučom pogodila je oko 14 sati drniško područje.

Jaka kiša satima pada. Gradske prometnice su dijelom potpuno poplavljene, velike količine kiše oborinski kanali ne mogu prihvatiti. U Ulici Alojzija Stepinca velika količina vode strgala je usporivače prometa, kao i izbacila šahtove, vozači se mole na krajnji oprez te da prilagode način vožnje vremenskim uvjetima.

Za sad nema dojava o materijalnoj šteti, vatrogasci doznajemo od Centra 112 kao i u zapovjedništvu JVP-a Drniš, imaju pune ruke posla, već su izašli na sedam intervencija vezanih za ispumpavanje vode iz prostora. No sasvim sigurno posljedica će biti na poljoprivrednim kulturama.

Finale Nogometnog kupa Šibensko kninske županije koje se danas trebalo odigrati na Podvornici između DOŠK i Zagore je odgođeno uslijed nevremena, igralište je poplavljeno.

Za drniško i kninsko područje upaljen je i meteo alarm. Atmosfera je vrlo nestabilna.

Potencijalno opasne vremenske prilike su najavljene jučer.

Nastavak tjedna postupno će biti topliji, ali vrlo nestabilan, i gotovo svakodnevno će biti kiše, i pljuskova, i tako do daljnjeg.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background