Nema novooboljelih na području naše županije, u Drnišu za sada sveukupno osam Covid-19 pozitivih osoba

- 27. travnja 2020.

Na području naše županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 37 osoba.

Od ukupnog broja oboljelih: 28 osoba je s područja Općine Murter-Kornati, 16 osoba s područja Grada Knina, 11 s područja Grada Šibenika, 8 s područja Grada Drniša, 5 osoba je s područja Grada Vodica i Općine Biskupija, 4 zaražene osobe su sa područja Općine Promina, 3 s područja Općine Tisno, 2 zaražene s područja Grada Skradina, te po jedna sa područja Općine Ružić, Kijevo, Primošten i Ervenik.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 5 pacijenata od kojih je jedna osoba i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od čega je 60 kontakt s oboljelim od COVID-19.

U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije i dalje koordinira i doprema zaštitnu opremu svim zdravstvenim ustanovama na području županije. Iz vlastitih proračunskih sredstava dosada je utrošeno 250 tisuća kuna za nabavku zaštitne opreme za zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi na području županije. Uz opremu nabavljenu iz vlastitih proračunskih sredstava, Stožer doprema i raspoređuje i opremu koju osigurava Nacionalni stožer RH i Krizni stožer zdravstva. Ističemo da je riječ o dostatnim količinama zaštitne opreme u zdravstvenim ustanovama, te u tom dijelu nema poteškoća.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background