Nastavak rekonstrukcije ceste za Roški slap

- 18. travnja 2014.

Od danas službeno su započeli radovi na rekonstrukciji još jednog dijela središnje drniške turističke ceste ,one što vodi za Roški slap . Početku radova su nazočili čelnici Grada Drniša, gradonačelnik Josip Begonja i njegov zamjenik Nikola Lovrić ,te ravnatelj Županijske uprave za ceste Ante Parat.

Foto: Nino Matić

Obnavlja se dionica od Drniš do Širitovca ukupne duljine 2,2 kilometra. Nakon što je u 2012. godini obavljena rekonstrukcija od križanja na tzv. „Kulušića oštarijama” u što je uloženo 1,2 milijuna kuna, sada se uređuje dionica od tog dijela do križanja za Vukačiće . Za ovu rekonstrukciju predviđeno je dva milijuna i 100.000 kuna. Radove izvodi tvrtka Sarađen iz Tisnog, rok za završetak radova je 60 dana.

-O prilivu financijskih sredstva ovisit će nastavak radova na ovoj dionici do Bogatića Miljevačkog i granice s Nacionalnim parkom Krka .Tehnička dokumentacija za nastavak radova je pripremljena, u ovoj godini očekuje se procjena za otkup zemljišta od Vukačića do Širitovaca, a iduće godine očekujemo realizaciju rekonstrukcije barem jedne dionice prema Bogatiću, kazao je A. Parat za Radio Drniš.

Na pitanje što je sa rekonstrukcijom mosta preko Krke u Roškom slapu, Parat je rekao da su Županijska uprava za ceste i NP Krka još 2010. godine potpisali sporazum za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju mosta preko rijeke Krke u Roškom slapu. Nositelj izrade tehničke dokumentacije i ishodovanja potrebnih dozvola je NP Krka, a kako do danas to nisu napravili , nisu stvoreni preduvjeti da radovi započnu. I dalje sve je u rukama NP Krka. Rekonstrukcija će dakako ovisiti i o rasporedu sredstava Hrvatskih cesta, rekao je ravnatelj ŽUC-a.

-Nema razvoja turizma bez dobrih prometnica, a ja sam uvjeren da će ova prometnica sa svojim uređenjem i proširenjem doprinijeti bržoj komunikaciji i ugodnijoj vožnji prema Roškom slapu kao krajnjoj destinaciji. Jasno je bih kao gradonačelnik želio da se napravi sve, nadam se da nastavak se neće čekati godinu dana i da će uspjeti razriješiti imovinsko pravni problemi sa vlasnicima zemlje. Sukladno mogućnostima i ovo što se radi dobro je , rekao je za naš Radio gradonačelnik Josip Begonja te podsjetio kako je lani ŽUC na području Miljevaca rekonstruirao više od 4 km ceste iz pravaca Pakova Sela, od Čikole prema Brištanima i Visovcu.

Preuređenje ceste za Roški slap , dobra je osnova za razvoj individualnog turizma i privatnog smještaja na području Miljevaca. Grad Drniš u okviru svojih programa predvidio rekonstrukciju dijela prometnica, no s obzirom na recesiju trebat će mudro odrediti što je prioritet. Držim da je najprioritetnija infrastruktura u područjima gdje živi najviše stanovnika,pa ćemo u sklopu toga ponovo odmjeriti što i koliko od planiranih zahvata učiniti u ovoj godini, kazao je Nikola Lovrić zamjenik gradonačelnika .


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background