Najmlađi volonteri drniškog Crvenog križa na natjecanju

- 17. travnja 2015.

foto: Darija Matić

Već dugi niz godina Drniš ima svoje uspješne predstavnike na natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se sastoji od pisanog i praktičnog dijela. U okviru toga i ove godine se, ovoga puta u Zadru, održava međužupanijsko natjecanje kojemu će pristupiti i mladi Drnišani, gdje popunjavaju dvije kategorije, podmladak – osnovnoškolci i mladež – srednjoškolci.
– Pisani dio, radilište, odnosi se na Hrvatski Crveni križ, međunarodno humanitarno pravo i Međunarodni pokret Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, te prvu pomoć, dok se praktični dio odnosi na pružanje prve pomoći, kazala je ravnateljica drniškog Gradskog ogranka Crvenog križa Vinka Badžim, dodavši da su drniški školarci, dok je bilo županijsko natjecanje, četiri godine zaredom išli na državno natjecanje.
– Uvijek nam bude lijepo, steknemo nove prijatelje i iskustva, i naučimo nešto novo, rekla nam je natjecateljica Antonija Topić koja se natječe u kategoriji srednjoškolaca već četvrtu godinu zaredom.
Njezinim kolegama, osnovnoškolcu Bartolu Kašiću i Tomislavu Režiću, ovo je prvi put da sudjeluju u natjecanju.
– Zadovoljni smo radom i vježbom. Naučili smo puno toga, kažu mladi natjecatelji.
Svoje znanje drniški školarci već godinama oblikuju pod mentorstvom više patronažne sestre Doma zdravlja u Drnišu Jugane Kravar.
– Meni je zadovoljstvo raditi s njima u ovom dugom nizu godina, moja iskustva su savršena i pozitivna, jer ima toliko kapaciteta i dobrih učenika koji su naučili učiti. Interes je sve veći, kaže mentorica Kravar i dodaje da učenici kasnije nastavljaju svoju suradnju s Crvenim križem u bilo kojem obliku humanitarnih aktivnosti, a neki čak odabiru i zvanje vezano za zdravstvenu struku.

foto: Darija Matić

foto: Darija Matić


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background