Nacionalnom parku Krka 66 milijuna kuna bespovratnih sredstava

- 7. kolovoza 2017.

Za projekt ‘Nepoznata Krka: skrivena blaga gornjeg i srednjeg toka rijeke Krke’ Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020.osigurala je Nacionalnom parku Krka 66.200.193 kuna bespovratnih sredstava.
Ugovor je potpisan u petak u Kninu između ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske Unije Gabrijele Žalac, ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislava Petrica i ravnatelja Javne ustanove „Nacionalni park Krka” Krešimira Šakića.

– Temeljni cilj je poboljšanje posjetiteljske infrastrukture i samim tim jačanje potencijala razvoja turističke ponude tog kraja s ciljem jednim dijelom diverzifikacije ponude NP Krka s druge strane poticanja održivog razvoja cjelokupnog kraja koji gravitira tom području. Sam projekt sastoji se od više projektnih aktivnosti. Dvije najveće su dovršenje Eko kampusa „Krka” u Puljanima i uređenje Prezentacijskog centra „Krka-vrelo života” u Kistanjama. Također se uređuju tri pješačke staze, elektrificira se dio brodskog prometa, a provodi se veći niz soft aktivnosti gdje će se kroz edukaciju povećati razina sigurnosti posjećivanja te nastojati razviti posjetiteljski programi i educirati lokalni dionici, kazao je za Radio Drniš Krešimir Šakić, ravnatelj JU NP Krka. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 80.057.649 kuna a dovršetak radova se očekuje kroz dvije godine.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian