Nacionalni park Krka i ove godine surađuje s vrtićima, osnovnim i srednjim školama

- 12. rujna 2017.

Već nekoliko godina za redom Javna ustanova Nacionalni park Krka priprema brojna predavanja, ekološke i edukativne radionice, terensku nastavu i sportske aktivnosti. Program je prilagođen djeci svih uzrasta, a u njemu će sudjelovati i djelatnici nacionalnog parka Krka. Tom prigodom JU NP Krka je na početku još jedne školske godine uputila poziv na suradnju svim ravnateljicama i ravnateljima vrtića, osnovnih i srednjih škola u Šibensko-kninskoj županiji s programom predavanja i edukativnim radionicama u školskoj godini 2017./2018.

Glasnogovornica JU NP Krka, Katja Župan nam je o suradnji sa vrtićima te osnovnim i srednjim školama kazala sljedeće -Riječ je o programu koji je prilagođen djeci svih uzrasta i namijenjen je širenju znanja o zaštiti prirode i okoliša te naše bogate kulturne baštine, a u njemu će sudjelovati i djelatnici nacionalnog parka Krka. Riječ je o suradnji koju baštinimo dugi niz godina sa našim vrtićima, osnovnim i srednjim školama. Tako smo i za novu školsku godinu pripremili brojne radionice za vrtiće od kojih su dvije nove i to one o upoznavanju vretenaca i žaba. Imamo i radionice i terensku nastavu predviđene za više i niže razrede osnovne škole kao i za srednjoškolce.

Istaknula je da će JU NP Krka izaći u susret svima koji ne mogu doći i dovesti učenike na predavanja i radionice. -Za sve one koji nisu u mogućnosti organizirati prijevoz, naša javna ustanova i naši djelatnici se vrlo rado odazivaju na poziv te u sklopu mogućnosti i vremena dolaze u te vrtiće i škole odraditi radionice odnosno predavanja, kako bi im uspjeli prenijeti znanja koja su neophodna za rast i razvoj u skladu sa zaštitom prirode i očuvanjem okoliša koji nam je doista jedan od najvećih prioriteta, pogotovo u današnje vrijeme. – kazala je Katja Župan.

Također je pozvala sve odgovorne da se odazovu na poziv -Ljubazno pozivamo sve koji rade u sustavu obrazovanja da nam se s povjerenjem obrate kako bismo doprinijeli zajedničkom rastu i odgoju naše djece. Sve tete, učitelje, učiteljice, nastavnike, profesore i naravno ravnatelje vrtića, osnovnih i srednjih škola na području naše županije pozivamo da nam se pridruže i jave na naš poziv kako bi mogli zajedno organizirati terensku nastavu, ali i radionice i nastavu za sve naše učenike i vrtićane.

Foto: NP Krka


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian