Načelnik Cota prouzročio materijalnu štetu Općini Promina?

- 12. ožujka 2013.

– ‘Načelnik Paul Cota Općini Promina prouzročio je materijalnu štetu zbog koje je općinska blagajna ponovno u blokadi. Načelnik Cota je samovoljno, bez prethodnog mišljenja jedinstvenog upravnog odjela i bez suglasnosti općinskog vijeća, u ime Općine Promina pokrenuo sudski spor protiv “Dalmatinskih rudnika boksita ” u Obrovcu. Tužba je povučena a općina Promina je dobila obvezu naknade parničnih troškova u iznosu od 344 tisuće i 242 kune, što je ponovno blokiralo žiro račun Općine Promina. Svojim postupcima načelnik je ujedno onemogućio izvršavanje svih dospjelih obveza’ – ovakav Zaključak prominsko općinsko vijeće na sinoćnjoj sjednici donijelo je većinom glasova, jedan je vijećnik bio suzdržan.

Općinsko vijeće Općine Promina zadužilo je pročelnika jedinstvenog upravnog odjela općinske uprave Žaru Sumana da u svezi postupanja načelnika Paula Cote zatraži očitovanje nadležnih Ministarstava i to od Ministarstva financija, Ministarstva uprave i Državnog ureda za reviziju.
Pročelnik ujedno treba Općinskom vijeću dostaviti svu dokumentaciju vezanu za spor između općine Promina i “Dalmatinskih rudnika boksita ” sa sjedištem u Obrovcu a zastupani po jednom zagrebačkom odvjetničkom društvu, poput tužbe, odgovora na tužbu, zapisnike s ročišta i slično.
– ‘Po pribavljenoj dokumentaciji općinsko vijeće će odlučiti da li će pokrenuti kaznenu odgovornost protiv Načelnika općine Promina’, stoji u zaključku Općinskog vijeća Općine Promina kojeg potpisuje predsjednik Tihomir Budanko.

Tihomir Budanko naglasio je da je račun općine u blokadi od 15. veljače i da je ovo već peta blokada računa do sada. Od načelnika je zatraženo da obrazloži zašto o povlačenju tužbe nisu pitani vijećnici i stručne službe Općine prije same odluke.

Cota je odluku o povlačenju tužbe protiv ‘Dalmatinskih rudnika boksita’ obrazložio time da je odustao od tužbe jer Vlada RH nema novca a s druge strane ako se od tužbe ne odustane ne mogu se dobiti sredstva za druge projekte i investicije u Općini Promina.

Opcina-Promina

zaključak-općine-promina


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian