Na javni uvid građanima izloženi pristigli radovi za spomenik Tuđmanu

- 18. siječnja 2012.

U Gradskom muzeju na javni uvid izloženi su radovi pristigli na natječaj Grada Drniša za izbor idejnog rješenja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Pozivaju se svi građani da pogledaju skulpture te izraze svoje mišljenje.

Radovi su označeni rimskim rednim brojem. Papir sa brojem rada za koji građani misle da je najbolji mogu ubaciti u za to predviđenu kutiju. Drniški muzej u tu svrhu do 24. siječnja za javnost je otvoren dvokratno. Radnim danom ujutro do 11 do 13 sati, poslijepodne od 17 do 19 sati te u subotu od 10 do 12 sati.

Postupak odabira natječajnih radova na koncu provest će ocjenjivačko Povjerenstvo imenovano od strane drniškog Gradskog vijeća koje će voditi računa i o mišljenju građana. Povjerenstvo se sastoji od 25 osoba iz drniškog društvenog, političkog, kulturnog, crkvenog i javnog života a predsjednik je gradonačelnik.

Odabrano skulpturno rješenje treba biti izrađeno na način da veličina spomenika mora biti primjerena prostoru gdje se planira postaviti spomenik, a to je trg dr. Franje Tuđmana u Drnišu. Valja voditi računa o materijalu od kojeg bi bio spomenik izrađen, vizualizaciji i smještaju u zadani prostor.

Odabrani rad odnosno autor rada bit će nagrađen sa bruto iznosom od 7 tisuća kuna.

tuman_makarska
spomenik dr. Franji Tuđmanu u Makarskoj

tuman_virovitica
spomenik dr. Franji Tuđmanu u Virovitici 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background