Na izbore u 2013. Drnišani će najmanje dva puta. Nikada duža izborna kampanja!

- 7. prosinca 2012.

Na izbore u 2013. godini građani Grada Drniša najmanje će imati priliku izaći u dva navrata. Prvo ih zadnje nedjelje u siječnju, 27. siječnja, očekuju prijevremeni izbori za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Drniš, a potom u svibnju redovni lokalni izbori i za izvršnu vlast i za predstavničko tijelo.

Službeni rokovi za prijevremene izbore započeli su 04. prosinca, kad je započelo i prikupljanje potpisa kandidata za gradonačelnika i njegova zamjenika. Tek dvije su stranke potvrdile svoj izlazak na ove izbore.

Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice odluku o svojim kandidatima donio je na sastanku proteklog vikenda a u skladu s novim pravilima stranke to potvrdio i Županijski odbor HDZ Šibensko-kninske županije. Službene objave iz stranke još nema, no poznato je da je kandidat za gradonačelnika Drniša Josip Begonja aktualni predsjednik stranke i drniškog Gradskog vijeća, a kandidat za njegova zamjenika je Nikola Lovrić, bivši prvi čovjek HDZ Drniša, gospodarstvenik iz tvrtke GIRK Kalun koja je zadnjih par godina jedna od najuspješnijih županijskih tvrtki.

Kandidaturu već ranije najavila je i Vlatka Duilo. Aktualna dogradonačelnica, od smrti gradonačelnika Ante Dželalije početkom listopada, trenutno zapravo obnaša dužnost gradonačelnice Drniša.
Vlatka Duilo na zadnjim lokalnim i prvim neposrednim izborima, zajedno sa Antom Dželalijom i njegovom Nezavinsom listom dobila je u drugom krugu glasovanja povjerenje drniških birača za zamjenicu gradonačelnika.
No u siječnju pred drniške birače izlazi kao kandidatkinja Hrvatske narodne stranke, u koju se ovog ljeta uključila. Za sada nema potvrde tko će biti njen zamjenik ili zamjenica. Doznajemo da objave i neće biti prije završetka postupka kandidature. U kuloarima se priča da je kandidat za njezinog zamjenika također sa bivše Nezavisne liste Ante Dželalije, vijećnik Gradskog vijeća, odnedavno također član HNS-a. 

Kandidature se trebaju predati do 15. prosinca u ponoć kad je krajnji rok za predaju kandidacijskih listi Izbornom povjerenstvu. Do tada svi oni koji žele na mjesto drniškog gradonačelnika trebaju prikupiti najmanje 200 potpisa građana s pravom glasa.
Potom od 17. prosinca i službene objave pravovaljanih kandidacijskih lista uslijedit će jedna od najdužih predizbornih promidžbenih kampanja koja će po odluci DIP-a trajati čak šest tjedana!

panorama-2


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background